CIAT lanceert nieuwe compacte luchtbehandelingskast

Geplaatst op 21 juli 2017 door Redactie

CIAT introduceert de nieuwe Floway Access op één frame, waarmee het haar toonaangevende assortiment van compacte luchtbehandelings-kasten in termen van ecologisch ontwerp, energie-efficiëntie en gebruiksgemak, verder uitbreidt. CIAT ontwerpt, fabriceert en verkoopt globale HVAC-systeemoplossingen die het energieverbruik en de binnenluchtkwaliteit en het comfort in gebouwen optimaliseren. CIAT maakt deel uit van UTC Climate, Controls & Security, een onderdeel van United Technologies Corp. (NYSE: UTX).

Het bedrijf ontwikkelt altijd producten die voldoen aan de huidige wettelijke eisen en de eisen op het gebied van duurzaamheid én loopt vooruit op die van morgen. De Floway-serie voldoet niet alleen aan de 206-Ecodesign-richtlijn van de Europese Commissie, maar ook aan de eisen die gesteld worden aan energiebesparing en het terugdringen van de CO2-voetafdruk die zijn aangekondigd voor de komende verordening van de Commissie. Bovendien zijn de Floway luchtbehandelingskasten, evenals de warmteterugwinunits, gecertificeerd door Eurovent, een belangrijke brancheassociatie voor Europa, het Midden-Oosten en Afrika.

Deze reeks compacte luchtbehandelingskasten voldoet aan de hoogste prestatienormen, mede dankzij de brushless motor en de hoog rendement plugventilator die een breed regelbereik van het luchtdebiet mogelijk maken, wat resulteert in een motorrendement tot wel 90 procent. De panelen van de Floway hebben een dikke isolatie om een stille werking te garanderen.

Hoge efficiëntie en betrouwbaarheid zijn essentiële factoren voor het bedrijf en worden daarom altijd grondig getest. De luchtbehandelingskasten van CIAT worden op de proef gesteld in gestandaardiseerde testruimtes, waarin werkelijke klimaatomstandigheden en omgevingen worden nagebootst. Luchtdichtheid, paneelisolatie, akoestiek, warmteterugwinningsprestaties en regelsystemen worden gemeten om een optimale luchtkwaliteit te bereiken. Op bepaalde modellen is zelfs een optionele tweede filtratietrap voor de verse lucht beschikbaar.

De Floway is als een plug-and-play-oplossing ontworpen voor onze klanten. Van de luchtbehandelingskast zelf tot en met de randapparatuur, zoals de regelaar met informatiestatusdisplay, is alles direct operationeel, wat een enorme tijdsbesparing oplevert bij installatie. Floway Control bewaakt de regeling van het systeem op lokaal niveau, maar de belangrijkste functies van de units zijn, dankzij een ingebouwde webserver, ook op afstand toegankelijk via internet en een webbrowser. Met CIATM2M, de oplossing voor bewaking op afstand, kunnen klanten de apparatuur overal volgen.

De Floway-serie bestaat op dit moment uit vijf modellen hoog rendement alleenstaande luchtbehandelingskasten met een zeer efficiënte verwarming en koeling voor binnenluchtkwaliteit en comfort.

• De nieuwe Floway Access RHE: deze compacte op één frame gebruikt een warmtewiel. Deze biedt alle essentiële Floway-functies en betrouwbare prestaties met een luchtdebiet van 300 tot 8.500 m3/u.
• Floway Classic RHE: alle voordelen van de Floway Classic, maar met een toerengeregeld warmtewiel voor een optimale warmteterugwinning het hele jaar door met een luchtdebiet van 300 tot 18.000 m3/u.
• Floway Classic: voorzien van een tegenstroom platenwarmtewisselaar voor luchtdicht gescheiden verse lucht en retourluchtstromen met een luchtdebiet van 300 tot 6.600 m3/u.
• Floway Ceiling: als er geen ruimte op de vloer is, dan zijn de compacte maten en de geringe hoogte van de Floway Ceiling de ideale oplossing. Luchtverversing en warmte-uitwisseling zorgen tegen minimale kosten voor een optimale binnenluchtkwaliteit met een luchtdebiet van 300 tot 2.600 m3/u.
• Floway Vertical: Voor modulaire ruimten in nieuwbouw of renovatiebouw dankzij het slanke formaat. Floway Vertical combineert thermische uitwisseling en luchtverversing voor optimaal comfort met een luchtdebiet van 300 tot 2.600 m3/u.

“In deFloway-serie luchtbehandelingskasten zijn geavanceerde luchtdebiet- technologieën toegepast. De grote variëteit aan modellen zorgt voor krachtige oplossingen voor kantoren, openbare gebouwen, gezondheids-instellingen, winkelcentra of hotels,” aldus Nicolas Baur, productmanager van CIAT. “We hebben er alle vertrouwen in dat de FLOWAY voor onze klanten de beste keuze is, ook doordat hij de Europese regelgeving van de toekomst nu al overtreft”.