CIAT introduceert het nieuwste assortiment rooftoptoestellen

Geplaatst op 01 april 2021 door Redactie

VectiosPower is een nieuwe generatie rooftopairconditioningtoestellen, ontworpen voor hoge niveaus binnenluchtkwaliteit en rendement terwijl tevens de totale cost of ownership gedurende de levensduur worden gereduceerd.
Het nieuwe assortiment omvat vermogens van 100 tot 310 kW met luchtstromen tot 54 000 m3/h, waardoor de bestaande Vectios-rooftoptoestellen met lagere vermogens (van 20 tot 90 kW) worden aangevuld.

CIAT streeft ernaar de klanten te helpen bij het realiseren van hun hoogste milieudoelstellingen waarbij de focus ligt op eenheden die efficiënter en milieuverantwoordelijker zijn. De VectiosPower-eenheden zijn tot 38% beter dan de Ecodesign 2021-voorschriften en bereiken een seizoensgebonden energie-efficiëntie (SEER) tot 4,88 (tot 50% energiebesparing in vergelijking met het voorgaande assortiment in koelmodus) en seizoensgebonden warmteprestatiecoëfficiënt (SCOP) tot 3,44 (circa 15% energiebesparing ten opzichte van voorgaande assortiment in verwarmingsmodus).

Ontwikkeld om het energieverbruik tot een minimum te beperken, beschikt de eenheid over een vrij koelen-optie voor extra energiebesparing tot 30%, energieterugwinning uit afvoerlucht via aanvullend koudecircuit of warmtewiel, lagedrukfilters, on-demand ventilatie en andere energieterugwinningssystemen.

Het nieuwe assortiment kan voldoen aan de behoeften in vele toepassingen, van grote oppervlakken in supermarkten, bioscopen, logistieke of industriële processen tot voedselopslag in grote magazijnen, dankzij een van de omvangrijkste portfolio opties beschikbaar in de markt.

In antwoord op de meest strenge voorschriften, garandeert de eenheid lage geluidsniveaus tijdens bedrijf met een reductie van 7 dB(A) in uitgestraald geluidsvermogen ten opzichte van de voorgaande serie.