Centraal stofzuigen – en u dacht dat u daar alles al over wist

Geplaatst op 14 januari 2020 door Redactie

“Wij werken inmiddels al 33 jaar met Allaway, het is ons vertrouwde, vaste merk op het gebied van stofzuigsystemen” vertelt Luciën Burgering van Hugro Technics. “Allaway introduceert nu een compleet nieuw en uiterst innovatief centraal stofzuigsysteem dat met recht revolutionair mag worden genoemd.”

Allaway loopt hiermee opnieuw ver voorop

Al in 1986 ging Hugro Technics van start, destijds alleen nog maar met de stofzuigsystemen van het Finse Allaway. Om de kwaliteit en lange levensduur van de producten te benadrukken, vertelt hij dat zelfs van de allereerste systemen de onderdelen nog steeds leverbaar zijn.

Luciën Burgering: “Met de innovatieve oplossingen van de nieuwe Z en X series centrale motorunits worden zowel installatie als onderhoud, schoonmaken en gebruik een stuk eenvoudiger en bovendien veel comfortabeler dan ooit tevoren. Allaway is constant bezig met innovaties. In de eigen proeftuin in Finland ontwikkelt en test de fabrikant continu nieuwe vindingen. Pas zodra het daar in de markt volledig is uitontwikkeld, wordt het product uitgezet in de rest van Europa.”

“Allaway loopt hiermee in de markt opnieuw ver voorop”

De Allaway centrale motorunits combineren kwaliteit en stijlvol design met gebruiksgemak, duurzaamheid en intelligente functionaliteit. Zo communiceert de slimme handgreep draadloos met de centrale motorunit, zodat de gebruiker vanaf de handgreep het systeem kan aanzetten en de zuigkracht in vijf sterktes kan regelen.

“We hebben het hier over een compleet nieuwe lijn, waarmee Allaway en wij in de markt opnieuw voorop lopen – meerdere stappen zelfs. Dit is echt iets nieuws, en ik mag wel zeggen iets dat heel aantrekkelijk is voor de consument.”

Ook voor de elektrotechnische en cv-installateur wordt montage van dit systeem een stuk werkzamer, legt Luciën Burgering uit: “Er hoeft namelijk geen elektra meer te worden getrokken. De installateur hoeft geen zwakstroomdraden meer te trekken, dus geen zwakstroombuis aan te leggen, zodat hij tijdens de montage tijd bespaart. Dat betekent dat Allaway Z en X in combinatie met ons slimme lijmloze buizensysteem voor de installateur een uiterst montagevriendelijke oplossing is.”

Duurzaam gebruiksgemak met de App

Een opvallend en uiterst belangrijk en tijdbesparend pluspunt van het nieuwe systeem is de toepassing van een slimme App. De gebruiker kan zijn/haar wekelijkse stofzuigactiviteiten via de App eenvoudig programmeren en wordt door de App gewaarschuwd op een persoonlijk vooraf ingesteld moment. De App toont bovendien alle informatie met betrekking tot het onderhoud van de motorunit, zoals het schoonmaken c.q. vervangen van het filter en het legen van de emmer. Middels de Bluetooth-verbinding ontvangt de gebruiker alle up-to-date informatie rechtsreeks van de motorunit op zijn/haar smartphone. De agenda in de App toont tevens wanneer, hoeveel en hoelang er is gestofzuigd en hoeveel energie er is verbruikt.

“De slimme App toont overzicht stofzuigactiviteiten, informatie over onderhoud van de motorunit en energieverbruik”

Het nieuwe systeem is leverbaar in de versies X en Z, met een stofemmer met een inhoud van respectievelijk 14 en 20 liter. Afhankelijk van het type stofzuigsysteem kan een maximale buislengte worden geïnstalleerd tot 55 meter.

“De Z-serie biedt bovendien een tweetal types (Z 55i en Z45i) voorzien van een Modbus RTU interface, dat de mogelijkheid biedt om het systeem te verbinden met het home domotica- of ventilatiesysteem. Zo kan het Allaway systeem comfortabel worden aangesloten op het aanwezige smarthome systeem.”

Tijdbesparing montage voor de installateur

Hugro Technics in Apeldoorn is importeur voor de Benelux van technische producten. Naast de Allaway centrale stofzuigsystemen, bestaat het assortiment uit kwalitatief hoogwaardige infrarood warmtepanelen en airco’s zonder buitenunit van de merken Metropolis, Windy en de InVise. “De dip in de bouw in 2000 deed ons beseffen dat we ervoor moesten waken om niet kwetsbaar te worden” legt Luciën Burgering uit. “Toen zijn we ons naast onze centrale stofzuigsystemen gaan oriënteren op andere, aanvullende producten en systemen. Sindsdien bieden wij onze klanten een breed pakket gerichte oplossingen. Die keuze om meer producten te gaan aanbieden heeft ertoe geleid dat er de laatste jaren een zeer goede groei te zien is.” De importeur adviseert en begeleidt zowel de particulier als de vakman, van het maken van de offerte tot en met de eindcontrole bij oplevering.