Centraal aansturen van armaturen met het Schell Watermanagement Systeem

Geplaatst op 07 oktober 2021 door Redactie

Schell was een van de eerste fabrikanten van sanitaire armaturen, die met een elektronisch systeem voor het beheer van waterinstallaties en spoelsystemen op de markt kwam: het Schell Watermanagement Systeem (SWS). Alle elektronische wastafel-, douche-, wc- en urinoirarmaturen van Schell kunnen verbonden worden met een of meerdere SWS-servers en zo systematisch worden geprogrammeerd en beheerd. Sinds kort heeft Schell ook een elektronische keukenkraan, de Grandis E, aan zijn programma toegevoegd, waardoor nu alle belangrijke watertappunten in een gebouw met behulp van SWS aangestuurd kunnen worden.

In het Schell Watermanagement Systeem worden elektronische armaturen en sensoren met kabel en/of via RLAN met de SWS-servers verbonden en aangestuurd. Per server kunnen maximaal 64 armaturen verbonden worden. Met behulp van SWS-gateways kan het watermanagementsysteem ook zonder problemen in een bestaand gebouwmanagementsysteem geïntegreerd worden.

Dankzij SMART.SWS kan het Schell Watermanagement Systeem ook op afstand bediend worden. SMART.SWS is een cloudgebaseerde gebruikersinterface voor SWS, die gebouwbeheerders in staat stelt om via de browsergebaseerde software op een PC, tablet of smartphone toegang te krijgen tot alle relevante informatie en de programmering van alle elektronische armaturen in het SWS-systeem.

Het Schell Watermanagement Systeem is niet alleen ontwikkeld om de (drink)waterkwaliteit te garanderen en het verbruik te regelen, maar kan door de mogelijkheden voor registratie en documentatie eveneens een belangrijke rol spelen bij de Legionella-preventie.

Klik hier voor meer informatie over het Schell Watermanagement Systeem.