Celsis nieuwe naam Uniechemie

Geplaatst op 24 november 2021 door Redactie

‘Tijd om bedrijf te herpositioneren in de markt’


„We hebben op 20 september onze nieuwe naam Celsis bekend gemaakt”, zegt Rob Wolthuizen, commercieel directeur van Celsis, voorheen Uniechemie. „We vonden het tijd om ons bedrijf te herpositioneren in de markt. „De naam Uniechemie dekte de lading niet meer. Vandaar dat we een nieuw brandingconcept gelanceerd hebben. Aan de naamswijziging naar Celsis is een geheel nieuwe visuele identiteit gekoppeld. Met Celsis gaan we de toekomst vol vertrouwen tegemoet.”

„De nieuwe naam Celsis gaan we breed uitmeten in de markt”, aldus Wolthuizen. „Dit deden we al bij de Vakbeurs Energie en dat gaan we ook doen bij de VSK. Daar gaan we onze positionering verder verduidelijken en nieuwe producten promoten. De nieuwe propositie: ‘warm, koud, geregeld’, zit verankerd in het DNA van onze organisatie: de no-nonsense cultuur.”

Slimmere en duurzamere oplossingen

„Onder de naam Uniechemie bestonden we al 82 jaar”, zegt Wolthuizen. „Het was destijds een chemisch bedrijf dat alleen koudemiddelen produceerde. Maar de klant vraagt steeds slimmere en duurzamere oplossingen. Daarom hebben we ons aanbod in de loop van de jaren flink uitgebreid. In 2020 is ons assortiment aangevuld met chillers en warmtepompen en in 2021 is daar de airconditioninglijn van Sinclair aan toegevoegd. Vandaar dat de naam en de positionering niet meer paste bij wat wij tegenwoordig doen. Anderhalf jaar geleden hebben we besloten om een herpositionering te doen. De naam Celsis wordt onderbouwd door een betere aansluiting op wie we zijn en wat we doen voor onze doelgroepen: koel- en klimaattechnische installateurs, adviseurs, aannemers en architecten. We zien dat koel- en klimaattechniek steeds breder en complexer wordt. Door onze kennis over te brengen, kunnen we onze klanten de best passende oplossing bieden. Dat is wat ons drijft. We blijven uiteraard nog wel één van de belangrijkste leveranciers van koudemiddelen in Nederland.”

Uitgebreide catalogus en webshop

Celsis is een totaalleverancier voor installateurs in koel- en klimaattechniek. „We hebben een uitgebreide catalogus met allerlei componenten”, laat Wolthuizen weten. „Variërend van koperen pijpjes tot chillers, warmtepompen, koelinstallaties en airconditioners. We leveren uitsluitend aan de installateurs en niet aan eindgebruikers. Wij ontzorgen de installateur, zodat hij kan doen waar hij goed in is: installeren, onderhouden en repareren van installaties. Bij een champignonkweker staat bijvoorbeeld een koelinstallatie. Daar moet onderhoud aan gepleegd worden. Wij zorgen voor de benodigde onderdelen, zodat de installateur gewoon zijn werk kan blijven doen. Dat doen we, desgewenst voor iedere installateur.” Er werden voorheen vooral bestellingen per e-mail en per telefoon gedaan, maar sinds 20 september kan er ook bij de nieuwe webshop op website: celsisbv.nl besteld worden. Als het gaat om voorraadartikelen, dan heeft de klant deze de volgende dag al in huis, op de bouw of bij de monteur in de bedrijfsbus geleverd.

Natuurlijke koudemiddelen

„We leveren groene, natuurlijke koudemiddelen, zoals propaan, ammoniak en CO2”, zegt Wolthuizen. „De compressorunits, chillers en warmtepompen voor deze natuurlijke koudemiddelen vormen een zeer modern assortiment. Daarnaast leveren we gereedschappen en service artikelen voor de installateur.” Ook kan de klant bij Celsis terecht voor reparatie en kalibratie van deze producten. De installateur kan hier voor alles op het gebied van koudetechniek en klimaattechniek terecht. „We hebben hier een eigen afvulstation voor koudemiddelen”, aldus Wolthuizen. „Bovendien zijn we vergunninghouder om gebruikte koudemiddelen in te nemen, te regenereren en af te voeren. Of terug te leveren naar de markt.”

Assemblage

Celsis stelt zelf compressorunits samen. De installateur kan alles los kopen, maar kan ook een frame laten samenstellen. „Installateurs bouwden de frames vaak zelf, maar door een tekort aan vakbekwaam personeel krijgen wij vaak de vraag om de frames voor hen te bouwen”, aldus Wolthuizen. „We hebben in Oirschot een assemblageafdeling. En we werken met vaste partners in Polen, Tsjechië en Italië. De installateur kan aangeven welke unit en hoeveel koelvermogen hij wil en dat leveren we.”

Celsis Akademie

„We proberen installateurs ook extra kennis te verstrekken door middel van opleidingen en cursussen over bepaalde productgroepen”, laat Wolthuizen weten. „Dit is de Celsis Akademie. De opleidingen en cursussen kunnen bij ons bedrijf worden gegeven, maar ook bij de producent. Veel installaties worden in Italië gemaakt. Daarom gaan we ook geregeld met een groep klanten op locatiebezoek in Italië.”

Experience Center

Tot voor kort had Celsis de voorraad in Apeldoorn, maar die is nu verhuisd naar Oirschot. „Daar hebben we nu een shared servicecenter met alle backoffice activiteiten, zoals financiën, logistiek, magazijn, HR en inkoop”, zegt Wolthuizen. „Hier zit ook de assemblageafdeling. Uiteraard houden we een kleine voorraad in Apeldoorn voor fittingen, metersets of koudemiddel(cilinders) en dat soort kleine gebruiksmaterialen. Met de ruimte die in Apeldoorn vrijgekomen is, gaan we een Experience Center realiseren waar klanten kunnen kijken, voelen en beleven wat we allemaal doen. Airconditioning is hier een goed voorbeeld van. Het is een zichtitem. Je moet er de hele dag tegenaan kijken, dus het moet mooi zijn. Maar het geluid is ook belangrijk. De airco moet vooral ook stil zijn.”

Nationaal en internationaal

Celsis levert zowel aan klanten in Nederland als internationaal. Dit zijn meestal buitenlandse vestigingen van Nederlandse bedrijven. Celsis maakt onderdeel uit van Beijer REF AB, een wereldwijd actieve groep met 70 dochterondernemingen in Europa, Azië-Pacific en Afrika. De producten bestrijken de gebieden commerciële koeling, industriële koeling, airconditioning en verwarming. Bij Celsis werkt een team van 40 mensen. Onder andere bestaande uit een projectafdeling, een binnen- en buitendienst en een afvul- en recyclingafdeling voor koudemiddelen.

Tekst: Carla van der Meer

Reageren

Vul uw gegevens in en uw naam en reactie zullen worden getoond.
Dero-Uitgevers gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens.
Bekijk het privacy statement