CDA en D66 willen af van gasgestookte cv-ketels

Geplaatst op 13 december 2017 door Redactie

Regerende partijen CDA en D66 vinden dat de cv-ketel op gas moeten worden uitgebannen met als reden dat dit beter is voor het klimaat, voor Groningen en voor de portemonnee. De beide partijen willen dat minister Eric Wiebes van Economische Zaken en Klimaat een plan maakt om de gasketel 'uit te faseren'.

Ieder jaar worden 400.000 cv-ketels in Nederland vervangen. D66 Tweede Kamerlid Rob Jetten vindt dat  dit voortaan moderne, zuinige ketels moeten zijn, zoals bijvoorbeeld hybride cv-ketels, die vooral op elektriciteit draaien. Agnes Mulder van het CDA vindt het belangrijk hier nu echt werk van te maken op een betaalbare manier en stelt dat snelheid is geboden. Moderne ketels zijn nu vaak nog prijzig, maar de prijs zou snel kunnen gaan dalen als er veel meer wordt geproduceerd door toegenomen vraag.

Het is niet zeker of Wiebes iets met hun plannen gaat doen. Het kabinet heeft wel aangekondigd de vraag naar gas flink te willen verminderen. Een van de maatregelen daarvoor is dat de belasting op elektriciteit omlaag gaat en die op gas omhoog. Nu is het verwarmen van een woning op gas nog veel goedkoper, maar dat verschil wordt dan kleiner.

Bron: RTL Nieuws

Reageren

Vul de gegevens in en uw naam en reactie zullen op de website worden getoond. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Dero-Uitgevers gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens.
Bekijk het privacy statement