CAS 3 Connect dakventilator: door één persoon inregelen en in bedrijf stellen

Geplaatst op 09 juni 2021 door Redactie

Het programma CAS dakventilatoren van Itho Daalderop wordt per 1 juli uitgebreid met een Connect-versie voor de CAS 3.1 en CAS 3.2, zowel voor de 230V- als 400V-versie. De Itho Daalderop CAS 3 Connect is de eerste dakventilator die rechtstreeks met de cloud verbonden kan worden. Hierdoor kan hij op efficiënte wijze door slechts één persoon, in plaats van twee, ingeregeld en inbedrijf gesteld te worden. De CAS 3 Connect kan op afstand gecontroleerd en gemonitord worden en op afstand uitgezet worden bij calamiteiten. Installatiegemak en service naar een hoger niveau getild!

Slechts door één persoon inregelen en in bedrijf stellen

Een groot voordeel van de CAS 3 Connect is het eenvoudig inregelen door één persoon, met behulp van de Itho Daalderop Service App. Dit in plaats van de gebruikelijk twee personen, waarbij bij het inregelen de ene persoon op het dak staat en de ander in de woning aanwezig is. Met de Connect-versie kan de installateur het inregelen van het ventilatiesysteem zelfstandig in de woning afronden, met behulp van een aantal eenvoudige stappen in de Installatie Wizard.

Projectvoorbereiding

Bij projecten met dakventilatoren kan op kantoor het project alvast worden voorbereid. Dit gebeurt in het beheerdersportaal, die te bereiken is via de zakelijke inlog op de website van Itho Daalderop. De Exceldata van het project met adresgegevens kan hier centraal worden ingelezen. In de Service App kan de installateur die het project in bedrijf stelt vervolgens het project inclusief alle huisnummers of schachtnummers terugvinden. Hierdoor kan op het project nog sneller ingeregeld worden.

Na installatie

Tijdens het inregelen zijn de settings bepaald, bijvoorbeeld de laagstand, hoogstand en het gewenste klokprogramma. Deze settings zijn indien gewenst na afloop nog aan te passen. Deze handelingen kunnen eenvoudig op afstand worden gedaan; u hoeft dus niet persé op het project zelf aanwezig te zijn. Tevens zijn geautomatiseerde garantieregistratie mogelijk gemaakt.

Storingsmeldingen via e-mail

Mocht er een storingsmelding optreden bij één van de dakventilatoren, dan ontvangt de onderhoudspartij hiervan automatisch een emailmelding. De datacommunicatie omtrent de storingen verloopt via een interne SIM-kaart op de printplaat. Hierin wordt altijd het type storing gemeld, zoals ‘motordefect’ of ‘onderdruk wordt al een tijd niet gehaald’. De melding geeft bovendien precies aan welke dakventilator het betreft, waardoor de storing snel verholpen kan worden. De Itho Daalderop Service App is te downloaden in de Google Play of Apple Store.

Productgamma CAS 3 Connect

Per 1 juli worden 4 versies CAS 3 Connect dakventilatoren op de markt gebracht, allen als TO-versie, Tijd- en Onderdrukregeling:

  • CAS 3.1 230V TOC
  • CAS 3.1 400V TOC
  • CAS 3.2 230V TOC
  • CAS 3.2 400V TOC