Carrier introduceert de AquaForce® Vision 30KAVP

Geplaatst op 04 oktober 2019 door Redactie

Carrier introduceert de AquaForce Vision 30KAVP, een hoogwaardige luchtgekoelde schroefkoeler met variabel toerental, die een ongekende seizoensgebonden energie-efficiëntieverhouding van 5,6 realiseert, die 25% hoger is dan de Ecodesign 2021 Tier 2 voorschriften.

Deze schroefkoeler omvat koelvermogens van 500 kW tot 1100 kW en realiseert hoge energieprestaties, zelfs in vergelijking met olievrije koelers met compressoren met magnetische levitatie. In combinatie met EC ventilatoren met variabel toerental biedt de dubbele schroefcompressor, die is voorzien van de modernste permanente magneetmotortechnologie, een optimale werking bij deellast, vergeleken met conventionele compressortechnologieën. De permanentmagneetmotor zorgt voor een constant rendement over het gehele werkbereik.

Warmteterugwinnings- en partiële warmteterugwinningsfuncties zullen in 2019 voor industriële procestoepassingen beschikbaar komen in de vorm van duurzamere verwarmingsoplossingen met hernieuwbare energie.
De AquaForce Vision PUREtec™ 30KAVP-ZE, exclusief ontworpen voor het zeer lage aardeopwarmingsvermogen (GWP) koelmiddel HFO R-1234ze, zal ook in 2019 beschikbaar zijn.