'Weer aan het Werk' begeleidt 50-plussers naar echte banen in de techniek

Geplaatst op 09 oktober 2018 door Redactie

Talent4Service heeft via het platform 'Weer aan het Werk' in 2018 84 werkzoekende 50-plussers naar een baan in de techniek begeleid. Met de landelijke campagne die deze week start wil Talent4Service maximaal bereik creëren onder 50-plussers die op zoek zijn naar werk. Uiteindelijke doel is om in 2018 en 2019 minimaal 150 50-plussers duurzaam aan het werk krijgen in de technische branche.

De begroting 2019 van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, die tijdens Prinsjesdag gepresenteerd werd, stelt: “Het kabinet versterkt de dienstverlening aan werkzoekenden en werkgevers om meer mensen aan het werk te helpen.” In 2019 en 2020 trekt het kabinet daarvoor 35 miljoen euro per jaar uit. Zij zeggen hierover: “Als samenleving hebben we iedereen die kan werken ook hard nodig. Het kabinet streeft daarom naar een inclusieve arbeidsmarkt.”

De groter wordende krapte in de technische branche onderstreept dit statement van het kabinet: er zijn meer arbeidskrachten nodig in uitvoerende technische functies dan er momenteel beschikbaar zijn. En terwijl de arbeidsmarkt steeds verder aantrekt en werkloosheidscijfers verder dalen, blijft één groep nog altijd achter: de 50-plusser. Het platform Weer aan het Werk richt zich op werkzoekenden met en zonder uitkering uit deze doelgroep, en biedt hen een omscholingstraject aan zodat zij aan de slag kunnen in technische beroepen. Daarbij is goede begeleiding van werknemer én werkgever de sleutel tot succes.

Jeroen Voswinkel, operationeel directeur Talent4Service, vertelt hierover: “Sinds de start van 'Weer aan het Werk' hebben wij ondervonden dat vraag en aanbod in de arbeidsmarkt zeker bij elkaar gebracht kunnen worden, maar dat dit wel inspanning en aandacht vraagt van zowel werkgever als werkzoekende. Doordat wij beide partijen begeleiden in dit proces én praktische knelpunten oplossen, nemen wij veel drempels weg. Dat dit werkt, zien wij aan de cijfers: in acht maanden tijd hebben wij 84 50-plussers kunnen begeleiden naar een baan voor langere tijd. Deze kandidaten zien wij vervolgens weer helemaal opbloeien in hun nieuwe rol.”

Kandidaten gaan aan de slag bij één van de 26 technische werkgevers die zijn aangesloten bij 'Weer aan het Werk'. Het aantal aangesloten werkgevers groeit, en dus ontstaan er steeds meer kansen voor 50-plussers om aan de slag te gaan in een technische functie. Met de landelijke campagne – die online en op social media wordt uitgerold – wil Talent4Service werkzoekende 50-plussers bereiken en bewegen tot een overstap naar de technische branche. Daarbij worden werkzoekende 50-plussers met affiniteit voor techniek uitgenodigd om zich aan te melden bij 'Weer aan het Werk'.

De campagnevideo van Weer aan het Werk is hier te vinden.
Het platform Weer aan het Werk is te vinden op www.weeraanhetwerk.nl.


Reacties

Talent4Service

20 oktober 2018 om 11.55 uur

Het project Weer aan het Werk staat helemaal los van de 35 miljoen die de overheid vrijmaakt om werkzoekenden aan een baan te helpen. Het nieuwe beleid dat op Prinsjesdag werd gepresenteerd was de aanleiding om het initiatief Weer aan het Werk onder de aandacht te brengen. Excuses voor de verwarring.

Gerrit Langelaar

17 oktober 2018 om 08.27 uur

Dus omgerekend is dit een bedrag wat ik in 10 jaar niet kan verdienen, voor dat geld kun je altijd banen creëren. Ik denk dat ik stop met mijn huidige werk en ga bemiddelen, das pas geld verdienen.

Ruud Noorlander

17 oktober 2018 om 07.38 uur

Heb ik dit goed gelezen? 150 man >50 tussen 2018 en 2019 aan een technische baan helpen met 35 mjn subsidie. Is dit echt geen drukfout?

Neerlandverwarming

16 oktober 2018 om 15.10 uur

Man man man wat een populichtse gezeik net of je techniek in 3 weken onder de knie heb

Reageren

Vul uw gegevens in en uw naam en reactie zullen worden getoond.
Dero-Uitgevers gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens.
Bekijk het privacy statement