Caleffi lanceert warmtepompsets, voor iedere unit een passende set

Geplaatst op 02 maart 2021 door Redactie

Met de in totaal 8 warmtepompsets die Caleffi op de markt brengt, zit er altijd 1 bij voor de door jouw gekozen installatie. Voor zowel monoblock warmptepompen als split units zijn er 2 keuzes: een basic of een premium pakket.

De volgende onderdelen zijn te vinden in de warmtepompsets:

Vorstbeveiligingsklep (enkel voor monoblock)

Omdat een monoblock warmtepomp buiten staat, moet de gehele installatie worden beschermd tegen vorst. De vorstbeveiligingsklep beveiligt het buitendeel inclusief leidingen tegen bevriezingsgevaar en voorkomt zo eventuele schade.

Expansieconsole

Een expansievat beschermt de warmtepomp en de rest van de installatie tegen mogelijke drukveranderingen. De expansievatconsole is uitgerust met een overstortventiel, automatische ontluchter, manometer en expansievatkoppeling.

Drukverschilregelaar

De compressor van een warmtepomp moet altijd blijven draaien. De drukverschilregelaar zorgt ervoor dat het water kan blijven circuleren ook als er geen warmtevraag is.

Vuilafscheider

Vuil in de installatie vermindert de werking en efficiëntie van de warmtewisselaar, waardoor het energieverbruik hoger wordt. De vuilafscheider met magneet verwijdert alle onzuiverheden en magnetiet uit het installatiewater. Dit is nodig om een optimale werking en hoog rendement van de warmtepomp te kunnen garanderen.

Luchtafscheider

Om slijtage van de warmtepomp te vermijden en de levensduur ervan te verlengen, wordt een luchtafscheider geplaatst. De circulatie van volledig ontlucht water zorgt ervoor dat de installatie optimaal kan functioneren.