CAD & Company introduceert CAD in de cloud met Autodesk software

Geplaatst op 27 december 2018 door Redactie

CAD & Company introduceert CAD in de cloud, op basis van gevirtualiseerde Autodesk software. Daarmee helpen zij bedrijven kosten te besparen op de ontwerp- en engineeringafdelingen, het IT-beheer te vereenvoudigen en de flexibiliteit te vergroten. Met CAD in de cloud speelt CAD & Company in op de snel groeiende vraag naar flexibel inzetbare CAD-werkplekken.

Wijzigingen in Autodesk licentieovereenkomst

CAD & Company introduceerde vorig jaar al een testomgeving voor CAD in de cloud. Door een wijziging in de Autodesk licentieovereenkomst zijn een aantal licentievormen sinds 9 november officieel te gebruiken voor gevirtualiseerde werkplekken, met bijvoorbeeld Citrix of Frame. Momenteel is dit mogelijk voor single-user licenties met subscription en Enterprise Business Accounts voor AutoCAD, Inventor, Revit en Civil 3D.

Kosten besparen en IT-beheer vereenvoudigen

CAD in de cloud kan grote kostenbesparingen opleveren doordat licenties efficiënter worden ingezet. Verder wordt het IT-beheer veel eenvoudiger, waardoor ook kosten te besparen zijn. De licenties van Autodesk worden per maand of jaar verrekend, terwijl werkplekken per uur te gebruiken zijn. Door het prijsverschil tussen single- en multi-user licenties kan het financieel interessant zijn over te stappen naar CAD in de cloud.

Flexibel projectmatig samenwerken

CAD in de cloud maakt het tevens mogelijk flexibel en locatie-onafhankelijk projectmatig samen te werken. Een snelgroeiende behoefte in de bouw, installatie, civiele techniek en industrie. Via de cloud is het ook eenvoudig te organiseren dat alle projectmedewerkers over dezelfde software en hardware beschikken en toegang krijgen tot nieuwe functionaliteiten.

“Na twee jaar overleggen en onderbouwen heeft Autodesk gelukkig besloten enkele licenties aan te passen voor gevirtualiseerd werken”, zegt Rob Oud, inspirator en eigenaar van CAD & Company. “Omdat wij al een jaar ervaring hebben met CAD in de cloud voor testdoeleinden kunnen onze klanten daar direct van profiteren.”