C2C Bouwgroep organiseert seminar & debat

Geplaatst op 07 augustus 2019 door Redactie

De zin en onzin van materiaalpaspoorten!

Op vrijdagochtend 4 oktober organiseert de Cradle to Cradle Bouwgroep een seminar & debat over materiaalpaspoorten voor architecten, ontwerpers, eigenaren, ontwikkelaars en bouw professionals bij Informatiecentrum Duurzaam Bouwen (IC DuBo) te Rotterdam. Het seminar heeft als doel om deelnemers middels pitches van o.a. vooruitstrevende bedrijven te informeren over de verschillende materiaalpaspoorten onder leiding van dagvoorzitter Udo Waltman (directeur SGS Search). Debatleider en BNR nieuwsradiopresentator Maarten Bouwhuis begeleidt aansluitend aan het seminar het debat.

Materiaalpaspoorten en de aanloop naar een volledig circulaire economie

In aanloop naar een volledig circulaire economie in 2050 komen materiaalpaspoorten steeds vaker in beeld en het aantal bedrijven wat hierin investeert groeit. Materiaalpaspoorten hebben als doel om waarde te genereren door producten en materialen op verschillende niveaus in kaart te brengen en beschikbaar te maken voor de juiste partijen op het juiste moment. Daarnaast kunnen ze inzichten verschaffen in de bestanddelen van het materiaal en of deze gezond en veilig zijn. De hamvraag is of en welk materiaalpaspoort het juiste instrument is voor het ‘borgen’ van een circulair en een gezond bouwproject. In het seminar & debat delen bouwprofessionals en gastsprekers met elkaar kennis en ervaring en komen de voor- en nadelen van deze paspoorten aan bod.

Het programma & inschrijven

Het programma van deze ochtend is efficiënt opgezet en eindigt met een gezamenlijke lunch zodat er, na bijdragen door o.a.: Madaster, EPEA, Circulair IQ, Cradle to Cradle Bouwgroep, Van Wijnen Bouw, Montea Vastgoed en ingenieursbureau Sweco voldoende ruimte is om te netwerken. Na afloop van dit seminar zijn deelnemers weer een stap verder in de aanpak naar volledig circulair bouwen.
Geïnteresseerden kunnen zich gratis online inschrijven (tot 130 plaatsen) via: https://c2cbouwgroep.nl/nieuws/.

Reageren

Vul de gegevens in en uw naam en reactie zullen op de website worden getoond. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Dero-Uitgevers gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens.
Bekijk het privacy statement