Buffervat overbodig met WTH vloerverwarming

Geplaatst op 14 november 2022 door Redactie

Wist je dat je helemaal geen buffervat in de woning nodig hebt? Bij WTH zit het buffervat namelijk gewoon in je vloer!

Buffervat overbodig met vloerverwarming

In combinatie met de UMR2 regeling van WTH kunnen vloerverwarmingsgroepen als buffergroep worden aangewezen. Om de minimale capaciteit van de warmtepomp altijd kwijt te kunnen, stellen wij de buffergroepen zo in, dat deze uitsluitend bijspringen wanneer dat noodzakelijk is.

Als alleen een slaapkamer warmtevraag heeft, helpt de badkamer bijvoorbeeld mee als buffergroep. Alleen in de winter natuurlijk, want in de zomer doet de badkamer niet mee met een koelvraag in de UMR2-regeling van WTH.

Pendelen voorkomen

En dan hebben we er nog een grátis nieuwtje bij: de minimale AAN / UIT tijd. Om pendelen te voorkomen is het signaal naar de warmte-/koudebron op de UMR2-regeling instelbaar. De minimale AAN tijd zorgt ervoor dat de bron na vraag, minimaal gedurende x minuten aan blijft. De minimale UIT tijd zorgt er juist voor dat de bron gedurende x minuten uitblijft na wegvallen van de vraag. Ook dit verhoogt de levensduur van de warmtepomp.

Als laatste hebben we ook nog een defrost mogelijkheid (ontdooicyclus). Mocht het buitendeel van de warmtepomp in de winter bevriezen, dan kan in de defrost modus het buitendeel kortstondig ontdooid worden, om daarna uw woning weer optimaal te verwarmen. Informeer of uw warmtepomp dit ondersteunt.

WTH, goed geregeld!