Breng je gegevens tot leven met TA-Smart

Geplaatst op 27 september 2021 door Redactie

TA-Smart is een regel- en inregelafsluiter voor verwarmings- en koeltoepassingen en opgebouwd rond 3 basisprincipes:

Regeling

Diverse regelmogelijkheden keuze uit; debiet, vermogen en klepstand van de afsluiter met een uitstekende regelbaarheid, zelfs in deellast.

Meting

Permanente meting van het debiet, klepstand van de afsluiter, de aanvoer-/ retourtemperaturen, het temperatuurverschil, vermogen en de energie.

Communicatie

  • Communicatie en opslag: BLE, BUS, Analoog, Cloud
  • Digitaal te configureren: Hytune-app, web-app


Dankzij de EQM afsluiterkarakteristiek wordt een uitzonderlijk hoge regelnauwkeurigheid bereikt. Dit is vooral belangrijk bij een laag debiet van minder dan 30 procent van het nominale debiet. Naast debiet en vermogen kan deze nieuwe afsluiter ook de retourtemperatuur en het temperatuurverschil Δt meten. De nauwkeurigheid van de vermogensmeting is vergelijkbaar met die van een warmtemeter. Hierdoor is de afsluiter ideaal voor energiemonitoring.

Waterzijdige inregeling gebeurt automatisch – de berekende debietwaarden worden rechtstreeks op de TA-Smart ingesteld. De BACnet- als ModBUS-interfaces ondersteunen deze de integratie met het gebouwbeheersysteem, bijvoorbeeld om de regeling of gegevensanalyse te centraliseren. Via een MQTT-interface in de TA-Cloud kunnen gegevens worden uitgewisseld met het oog op analyse en ter ondersteuning van de energiemonitoring.

De afsluiters kunnen eenvoudig worden geconfigureerd en in bedrijf gesteld met een smartphone en onze HyTune-app, die gratis kan worden gedownload.