Brandwerende muurplaat: vlamdicht én hitte isolerend

Geplaatst op 07 maart 2018 door Redactie

Cox Geelen's brandwerende muurplaten zijn zowel brandwerend als hitte isolerend, classificatie EI60 en hoger. Voldoen aan de gestelde WBDBO eis bouwbesluit van 60 minuten tussen 2 brandcompartimenten. Getest in een gerenommeerd Laboratorium voor Brandveiligheid.

Bij renovatie van een bestaande schacht is er meestal sprake van beperkte beschikbare ruimte. Ook is er nauwelijks invloed op de reeds in de schacht aanwezige materialen; vaak kloppen tekeningen van de bestaande situatie niet en is ook niet te zien wat er allemaal in een schacht zit. Om op dit soort oncontroleerbare risico's voorbereid te zijn, is alleen een brandmanchet echt niet voldoende.

De muurplaten van Cox Geelen zijn dus behalve vlamdicht ook hitte isolerend voor minimaal 60 minuten, een must bij rookkanaal renovaties!

Door plaatsing van deze brandwerende muurplaat over de opening in de schacht, wordt de rookgasafvoer en luchttoevoer hersteld tot tenminste dezelfde brandwerendheid eisen als de schachtwand zelf.
De vuurvaste muurplaat, brandmanchet en bevestiging zijn geïntegreerd in één product, wel zo gemakkelijk en waarbij veiligheid en esthetisch resultaat prima samen gaan.