Bouwvrouw 2021 is Anja Vijselaar

Geplaatst op 01 oktober 2021 door Redactie

Naast Anja Vijselaar maakten ook bouwvrouwen Paulina Logchies, directeur Logchies Renovatie en Onderhoud en Marieke Mentink, directeur Dura Vermeer Bouw Hengelo kans op de titel. De jury bestond uit Yolanda van Rijswijk, Bouwvrouw van het Jaar 2020, Suze Gehem, Talent van het Jaar 2020 en Mieke Luisman-Stikkelorum, uitgever Cobouw.

De jury heeft uit de Cobouw Bouwvrouw50-lijst eerst de drie genomineerden geselecteerd op basis van maatschappelijke bijdrage op digitalisering, diversiteit, duurzaamheid, innovatie en veiligheid. Daarna is gekeken naar persoonlijke prestaties versus prestaties van het bedrijf. En vervolgens hoe en op welke schaal de behaalde resultaten toepasbaar zijn in de praktijk. Uiteindelijk koos de jury unaniem voor Anja Vijselaar vanwege haar enorme persoonlijke drive en aantoonbare maatschappelijke bijdrage op alle bovengenoemde onderwerpen. Aanvullend is haar loopbaan inspirerend voor iedere vrouw die overweegt voor de bouw te kiezen.

Anja werkt al ruim dertig jaar in de bouw. De titel Bouwvrouw van het Jaar 2021 voelt als een kroon op haar werk. Ze werkt sinds enkele jaren bij WSP Nederland. Ze begon haar bouwcarrière in 1986 op de bouwplaats, en werd al snel uitvoerder. Daarna werkte ze zich op tot hoofduitvoerder, projectleider en uiteindelijk werd ze op haar 39ste directeur. Naast haar werk is ze ook actief bij allerlei verschillende netwerken en schrijft ze elke maand een blog over maatschappelijke thema’s.
Vrouwen kansen geven vindt Anja ontzettend belangrijk. Om meer vrouwen in de bouw te krijgen, moet het thema nog meer aandacht krijgen, is ook haar overtuiging.

In totaal zijn meer dan honderd aanmeldingen ontvangen voor de Cobouw Bouwvrouwen lijst en daarmee ook voor de Cobouw Bouwvrouw van het Jaar-verkiezing, die dit jaar voor de vierde keer werd gehouden. Mieke Luisman-Stikkelorum, juryvoorzitter van de Cobouw Bouwvrouwen verkiezing en tevens uitgever van Cobouw, maakt zich hard voor een betere bouwsector. “Meer diversiteit leidt bewezen tot betere resultaten. Als het om diversiteit gaat blijft de bouw flink achter, zeker vergeleken met andere sectoren. Door vrouwen die het verschil maken in de spotlights te zetten hopen we daar verandering in te brengen”, aldus de juryvoorzitter.

Reageren

Vul de gegevens in en uw naam en reactie zullen op de website worden getoond. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Dero-Uitgevers gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens.
Bekijk het privacy statement