Bouwbesluitberekeningen rechtstreeks vanuit BIM

Geplaatst op 26 april 2018 door Redactie

In de huidige ontwerppraktijk van architecten en adviseurs is het Bouwinformatiemodel (BIM) niet meer weg te denken. Desondanks worden Bouwbesluitberekeningen in de meeste gevallen nog handmatig uitgewerkt zonder directe koppeling met het BIM-model. Dit maakt het opstellen en toetsen van Bouwbesluitberekeningen kostbaar en foutgevoelig. Bouwbelsluit4BIM, het nieuwste softwareproduct van DGMR brengt daar nu verandering in.

Optimaliseren van het ontwerp

Ontwerpwijzigingen kunnen verstrekkende gevolgen hebben voor onder meer de energieprestatie, daglichttoetreding en ventilatiecapaciteit van gebouwen. Vaak worden deze gevolgen pas later in het proces duidelijk, met kostbare maatregelen en nieuwe ontwerpwijzigingen tot gevolg.

Bouwbesluit4BIM integreert de rekensoftware voor Bouwbesluitberekeningen met het BIM-model. Dit geeft architecten en adviseurs direct inzicht in de consequenties van ontwerpbeslissingen en stelt hen in staat het ontwerp te optimaliseren.

Met Bouwbesluit4BIM wordt het ontwerp eenvoudig getoetst aan de eisen voor EPC, BENG, daglichttoetreding, ventilatiecapaciteit en spuiventilatie.

Meer informatie over Bouwbesluit4BIM is te vinden op onze website: www.bouwbesluit4bim.nl