Blygold Deutschland op Chillventa

Geplaatst op 18 september 2018 door Redactie

Blygold Deutschland GmbH is van 16 t/m 18 oktober nadrukkelijk aanwezig op de Chillventa in Neurenberg. Daar presenteert deze Duitse franchiseorganisatie zich met een imposante beursstand aan ruim 50.000 bezoekers op Europa’s grootste vakbeurs voor koudetechniek, airconditioning, ventilatie en warmtepompen. “Ook in Duitsland draait het namelijk om kwaliteit,” aldus René Kümmer, Vertriebsleiter.

Om tegemoet te komen aan de stijgende interesse vanuit het Duitse bedrijfsleven voor het coaten en renoveren van o.a. warmtewisselaars en luchtbehandelingskasten, opende Blygold in 2007 een vestiging in Borken. Fabrikanten en eindgebruikers reageerden enthousiast en waren met name te spreken over de hoge kwaliteit van de producten; vooral van de coatings. Inmiddels is het ruim tien jaar later en is Blygold Deutschland GmbH een zelfstandige franchiseorganisatie geworden, met vestigingen in Berlijn en in Mannheim en een hoofdkantoor in Düsseldorf. “In tegenstelling tot Nederland, waar installateurs meestal de oplevering en het onderhoud van de installaties regelen, ligt die rol in Duitsland bij de eigenaar/gebruiker,” vertelt René Kümmer, Vertriebsleiter. “We zitten dus vooral met hen om de tafel.” In deze contacten ervaart Kümmer dat onderhoud in Duitsland weliswaar belangrijk is, maar dat onze Oosterburen nog onbekend zijn met bijvoorbeeld het coaten van warmtewisselaars, batterijen en luchtbehandelingskasten. Terwijl energiebesparing, duurzaamheid, maar ook hygiëne juist hier grote thema’s zijn.”

Regelgeving

Dat laatste zie je terug in strenge wet- en regelgeving. “Normeringen liggen hier beduidend hoger dan in Nederland. Op bijna elk gebied.” Dat Blygold Deutschland GmbH voor zowel het conserveren van warmtewisselaars als het renoveren van luchtbehandelingsinstallaties ruimschoots voldoet aan deze criteria, heeft ook voordelen voor Blygold Nederland. “Omdat we onze expertise vanzelfsprekend delen, profiteren straks ook Nederlandse bedrijven van onze kennis op dit gebied.”

Net Nederlanders…

Kümmer verwacht voor Blygold een sterke groei in de komende jaren. “Duitse bedrijven zijn gewend om luchtbehandelingskasten te vervangen. Dat dit anders kan - met onze visie, techniek en werkwijze - dringt langzaam maar zeker door. Daarbij komt dat steeds meer bedrijven aanlopen tegen het feit dat hun luchtbehandelingskasten vaak in kleine, ontoegankelijke ruimtes staan opgesteld. Vervangen is nauwelijks mogelijk. Als wij dan zeggen dat we de levensduur van deze kasten kunnen verlengen met nog eens 15 jaar, dan zie je meestal een fonkeling in hun ogen. In die zin zijn Duitsers net Nederlanders.”

Blygold Deutschland staat op Chillventa 2018 in hal 7 stand 601