BKF/F400 kanaalventilator voor temperaturen tot 400˚C

Geplaatst op 31 maart 2017 door Redactie

Deze krachtpatser is speciaal ontwikkeld voor de afvoer van rook. Rookvrije vluchtwegen en vrij zicht voor de brandweer zijn immers cruciaal. De afvoer van rook maakt de brandbestrijding eenvoudiger en vermindert de schade aan het pand.

Maar behalve het afvoeren van rook tijdens calamiteiten zoals brand, is de BKF ook te gebruiken voor ‘standaard’ ventilatie. De BKF is geschikt voor temperaturen tot 400˚C gedurende 120 minuten (F400). Continubedrijf is mogelijk tot 120˚C medium temperatuur.
Natuurlijk is de BKF-serie uitgebreid getest en gecertificeerd volgens EN12101-3, door BSI, UK. De enkele-toeren uitvoering voldoet aan de ErP criteria van 2018.

De omkasting van deze robuuste ventilator is gemaakt van magnelis staal. De achterovergebogen schoepen zijn van gegalvaniseerd staal. De motor bevindt zich buiten de luchtstroom. Installatie is mogelijk in elke positie met een flensaansluiting van 30 mm.
De BKF is dus uitstekend geschikt voor installatie in garages, opslagruimten en winkelcentra. Zowel binnen het gebouw (buiten de brandzone) als buiten het gebouw. Ook grootkeuken afzuiging behoort tot de mogelijkheden.