Bits, Bricks & Behaviour 2017:

Geplaatst op 02 juni 2017 door Redactie

de vastgoed waardeketen verder op zijn kop

Het werkt. In elke van de vier voorgaande edities van de Nationale Conferentie Gebouw Automatisering komt de boodschap weer beter over en bij een steeds groter publiek uit de doelgroep. Automatisering in gebouwen moet, om duurzaamheidredenen, kan omdat het rendement oplevert in nieuwe verdienmodellen en gaat niet vanzelf zonder de adequate expertise en de juiste partijen in een afgewogen setting.

Met name in de editie van vorig jaar, 2016 bleek hoe de technologieontwikkeling de hele waardeketen van vastgoed op zijn kop zet. Bestaande spelers krijgen een andere rol. Nieuwe partijen treden in. Het gaat steeds meer over werkplekken en gebruiksfuncties dan over gebouwen en installaties.
Tegelijk blijkt de vastgoedmarkt zich ook te herstellen van de crisis die er was en wordt herontwikkeling aantrekkelijker dankzij de technologie.

De conferentie wordt intussen een steeds belangrijkere plek om de ontwikkelingen te volgen en om nieuwe samenwerkingsverbanden te smeden. Bedrijven die lid zijn van de brancheorganisatie benutten de gelegenheid meer en meer om hun relaties in de waardeketen het evenement aan te bieden als gelegenheid om het nuttige met het aangename te verenigen.

De kogel is door de kerk, het wordt Taets

De Nationale Conferentie Gebouw Automatisering editie 2017 zal worden gehouden op Art & Event Park Taets in Amsterdam-Zaandam. De twee dagen ‘Bits, Bricks & Behaviour 4.1 & 4.2’ zijn te beleven op 1 & 2 november.
Het moest er van komen: de conferentie waar de vastgoed gerelateerde technologie van de toekomst centraal staat, op een herontwikkelingslocatie, de voormalige munitiefabriek Hembrug. Het hergebruik van gebouwen wordt mogelijk en rendabel dankzij nieuwe technologie.

De ontwikkeling die Taets al heeft gerealiseerd, zorgt er voor dat een evenement als de Nationale Conferentie Gebouw Automatisering er perfect uit de voeten kan. Een mooie combinatie van zalen, zowel voor plenaire sessies als voor breakout workshops, een prima ruimte om te netwerken tussen de tabletops van de brancheleden/partners en een heel groot terrein voor gratis parkeren. Dat wordt ‘knallen’ daar!

Stakeholders nu al betrokken bij conferentieprogramma

Architect Chris de Jonge, CBRE man Cor Treure, Cees van der Spek van ontwikkelaar OVG, Hennie van Pinxteren van Meander Ziekenhuis en van NVTG, Iwan van Eldijk van Planon, Facility Managemtent Systemen, het is een aantal namen van de stakeholders die samen het programmacomité vormen voor de NCGA 2017 conferentie Bits, Bricks & Behaviour 4.1/4.2

De breed samengestelde groep van 18 deskundigen met verschillende achtergrond in relevante netwerken heeft een eerste inventariserende brainstorm achter de rug. Er kwam veel over tafel. ‘Gebouwen beter maken, hoe doe je dat?’; ‘De impact van technologie op publiek’; ‘Anders kijken naar vastgoed’; ‘Hoe kom je als stakeholder in control?’; ’Near zero energy'; 'Wat doen we met blockchain technology?'; ‘Van gebouwen naar gebieden'; 'Hoe maken we alles operationeel, zorgen we voor voldoende kennis en competentie?'; ‘Zonder gelijkstroom geen Smart Grid; 'Ketenpartneraanpak’; ’De belegger die praat met alle partijen’.

De eerste wishlist van topsprekers is er. De fase van contacten leggen en sprekers vastleggen begint. Wie voorstellen heeft moet er nu snel bij zijn. Contact Kees Groeneveld groeneveld@fhi.nl.

Reageren

Vul de gegevens in en uw naam en reactie zullen op de website worden getoond. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Dero-Uitgevers gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens.
Bekijk het privacy statement