‘Bewust kiezen zorgt voor rendement, op alle fronten’

Geplaatst op 10 maart 2022 door Redactie

RIHO Climate Systems: slim bijdragen aan energietransitie en verduurzamen

Minder energie gebruiken, de CO2-uitstoot terugdringen, technologie slim aanwenden voor nieuwe klimaatystemen en –producten en de ruimte pakken om innovaties door te voeren … bij RIHO Climate Systems wordt al jaren bewust gekozen om met doordachte technieken veranderingen tot stand te brengen. Veranderingen die uiteindelijk moeten bijdragen een betere wereld.

RIHO ontwerpt, produceert en installeert klimaatsystemen en -producten. Met een schat aan ervaring heeft deze onderneming zich een stevige plek op de markt verworven. Nog een echt familiebedrijf met alle voordelen van dien. Met betrokken en enthousiaste maar bovenal deskundige medewerkers die niet alleen weten waar ze over het hebben, maar er ook voor zorgen dat ze up-to-date blijven. Van groot belang in een wereld waarin de techniek zo snel gaat.

Kennispartner

Het bedrijf aan de Nijverheidsweg in Vorden werd ruim een jaar terug flink op de schop genomen. Een hele forse opknapbeurt met een mooi resultaat. Met een strakke uitstraling, zowel binnen als buiten. En, zoals je van een onderneming die het klimaat hoog in het vaandel heeft mag verwachten, bijna energieneutraal. Met op de bovenverdieping een ruim opgezette showroom met producten en een ruimte waar klanten bijgepraat kunnen worden over de nieuwste technieken. Jurgen Riethorst, directeur RIHO Climate Systems: “Natuurlijk, wij ontwerpen, produceren en ontwerpen maar we doen veel meer.

“Onze klimaatsystemen en –producten vereenvoudigen het werk van installateurs en bouwers.”

Transparantie en overdragen van kennis zijn zaken die, zoals wij er tegenaan kijken, steeds meer een vanzelfsprekendheid zijn geworden. En daar hoort dus ook een goed uitgeruste trainingsruimte bij. Als kennispartner pluk je daar allemaal de vruchten van.” Gebrek aan jonge mensen die de techniek in willen … niet nieuw natuurlijk, maar nog steeds wel urgent. Jurgen Riethorst daarover: “Wij hebben contacten met diverse opleidingsinstituten. Bij ons lopen ook op zaterdag en in de vakanties ook vaak jonge mensen mee waarvan je uiteraard hoopt dat ze het installatievak leuk vinden en daar hun brood mee willen verdienen. Als het even kan, bij ons. Een leuk familiebedrijf met veel mogelijkheden. Maar een lastig dingetje blijft het voorlopig wel.” Een beetje in het verlengde hiervan ziet Jurgen Riethorst een steeds grotere rol voor digitalisering en automatisering, zeker in relatie tot prefab. “Ik zie toch ook een ontwikkeling waarbij prefab belangrijker wordt, deels uit noodzaak geboren. Meer kant en klaar waardoor je op bepaalde posities met minder mensen toe kan. Maar ook het 3D modelleren gaat een rol in dit verhaal spelen.”

Specialisten

RIHO Climate Systems, de specialist in vloerverwarming, levert maatwerk: efficiënter bouwen en sneller energie besparen. RIHO verricht thermografisch onderzoek, zorgt voor een gedegen installatieplan en combineert in elk bestek uitsluitend hoogwaardige componenten. Bekende systemen en producten van RIHO: het prefab-droogbouwsysteem RIHOCELL, maar tevens de door RIHO zelf ontwikkelde Constant Flow verdelers.

“Riho Climate Systems biedt een vloerverwarmingsverdeler die uitgerust is met het elektrische element E-heater.”

Jurgen Riethorst: “Onze klimaatsystemen en –producten vereenvoudigen het werk van installateurs en bouwers. We werken altijd vanuit een integrale projectbenadering die gericht op ondersteuning: zo maken wij verschil.” Ook voor renovatieprojecten is RIHO een prima partner. Hoe ga je om met vervangen van oude systemen? Voor welke installatie/systeem kies je als uiteindelijk van het gas af moet? Investeringen versus rendement? Vragen waar de medewerkers van RIHO een antwoord op hebben. Stuk voor stuk specialisten.

Zoektocht

Innoveren. Een voortdurende zoektocht naar nieuwe systemen en producten. Het hoort bij iedere onderneming en bij RIHO is dat niet anders. Met, het zijn slechts voorbeelden, de Constant Flow verdeler en wat te denken van de E-heater? Riho Climate Systems biedt een vloerverwarmingsverdeler die uitgerust is met het elektrische element E-heater. Dit element verwarmt het water in een reservoir dat in de verdeler is voorzien. Beschikbaar voor 1 – 8 groepen. Bij 1 – 4 groepen is beschikt de gebruiker over een vermogen van 2 kW; bij 5 – 8 groepen loopt dit op tot 6 kW. Dit betekent dat hij aanvullend op een warmtepomp is in te zetten of deze zelfs kan vervangen. De E-heater is geschikt voor zowel hoofd- als bijverwarming (vloer en wand) in de woning- en utiliteitsbouw. De aansturing van het element gebeurt draadloos met een radiografisch bestuurbare thermostaat van Delta Dore. Jurgen Riethorst tot slot: “Bewust kiezen zorgt voor rendement, op alle fronten. Of het nu gaat om het klimaatsysteem of om het product of om de mensen …. Samen proberen we er het beste uit te halen.”

Tekst: Bob de Jong

Reageren

Vul de gegevens in en uw naam en reactie zullen op de website worden getoond. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Dero-Uitgevers gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens.
Bekijk het privacy statement