Bevestigingssysteem Easy Fast Fix

Geplaatst op 13 januari 2023 door Redactie

De montage van een closet met verdekte bevestiging is altijd een vervelende klus. Door het gepatenteerde Geberit wandbevestigingssysteem Easy Fast Fix (EFF3) wordt het vanaf nu eenvoudiger om alle Geberit closets en bidets te installeren. Dankzij de verbeterde instelbaarheid kunnen toleranties worden gecompenseerd en kan het sanitairkeramiek snel en veilig worden geïnstalleerd door één monteur.

Met het innovatieve Easy Fast Fix (EFF3) bevestigingssysteem wordt het keramiek van onder andere de nieuwe Geberit iCon Rimfree® wc’s en bidets in slechts een paar eenvoudige stappen aan de wand gemonteerd. Daarmee vervalt het tijdrovende exacte positioneren van de bevestigingen en de draadstangen. Bovendien is het niet langer nodig beide schroeven tegelijk aan te draaien om barsten in het keramiek te voorkomen.

Bij het systeem worden eerst speciale moeren op de twee conventionele draadstangen geschroefd. Daarna kan het keramiek met voorgemonteerde wandbevestiging op de beide draadstangen tot aan de wand worden geschoven. Via de gaten aan de bovenzijde van het keramiek kunnen de moeren simpel met een inbussleutel aangedraaid worden. Het closet wordt daarmee stevig tegen de muur aangetrokken. Vervolgens wordt de zitting met bevestigingspennen op het keramiek gelegd en worden de bevestigingspunten aan de bovenzijde aangedraaid. Met deze nieuwe innovatieve EasyMount voor wc-zittingen (toegepast op de wc-zittingen van de nieuwe iCon badkamerserie) is de plaatsing van de wc-zitting snel en eenvoudig.