BetteAntislip Sense als optie voor baden, douchevloeren en douchebakken

Geplaatst op 09 augustus 2021 door Redactie

Om uitglijden en letsel in badkamers te voorkomen heeft Bette het antislip verder ontwikkeld. Zodanig en goed, dat de nieuwe oppervlaktebehandeling voldoet aan de hoogste norm: slipklasse C van DIN 51097. Bette is hiermee de eerste en enige. De nieuwe antislipbehandeling heet BetteAntislip Sense en kan als optie worden toegepast bij de baden, douchevloeren en douchebakken in glanskleuren. Het nieuwe antislip heeft alleen maar voordelen: het heeft geen effect op de esthetiek van het glazuur, het is niet zichtbaar, niet voelbaar en het verhoogt de hygiëne. Want vuil en ziektekiemen hechten zich niet op het glazuur en de niet altijd even mooie en onhygiënische douchematten zijn nu verleden tijd!

Niet zichtbaar, niet voelbaar

Om het antislip effect te realiseren behandelt Bette het oppervlak met de fijnste keramiek deeltjes in micrometer omvang. Deze gaan een duurzame verbinding aan met het glazuur en zijn voor het oog niet zichtbaar en eveneens niet voelbaar. Daar-door behouden de baden en douchevloeren hun glansrijke kleuren, hun briljante esthetiek en aangename haptiek. Bovendien heeft het antislip een extreme weer-standbestendigheid en kan gerust met de gebruikelijke reinigingsproducten voor badkamers worden gereinigd.

Verhoogt hygiëne

Douchematten zijn vervaardigd van een poreus materiaal, dat een voedingsbodem is voor vuilaanhechting, schimmel en ziektekiemen. Ze zijn over het algemeen ook niet eenvoudig te reinigen. Dankzij BetteAntislip Sense zijn douchematten verleden tijd, het is esthetischer en uitglijden wordt voorkomen. Bovendien hechten zich geen vuil en ziektekiemen op het duurzame geglazuurde titaanstaal, dat is voorzien van BetteAntislip Sense.

Als eerste met slipklasse C

Bij DIN 51097 is de slipklasse A, B of C van kracht. Deze waarden staan voor slip-risico’s in verschillende ruimten. Hoe hoger de klasse, hoe meer er gedaan moet worden om de slipweerstand van de antislipcoating te bevorderen. Bette is er als eerste fabrikant in geslaagd een antislip te ontwikkelen die voldoet aan de hoogste normering, slipklasse C van DIN 51097.

Gecertificeerde zekerheid

De slipveiligheid is door LGA Bautechnik GmbH in Nürnberg getest en gecertifi-ceerd. Dit test is uitgevoerd op een proefband die voorzien is van een met zeep ingesmeerd douchevlak met BetteAntislip Sense. Bij de proefband kan de helling-hoek worden gevarieerd. Bij een hoek van 26 graden begon de proefpersoon te glijden. Dit betekent dat BetteAntislip Sense ruimschoots voldoet aan de norm van 24 graden van slipklasse C. Zou het uitglijden bij 18 graden plaatsvinden dan komt dit overeen met slipklasse B, bij 12 graden met slipklasse A.