Bette systeemoplossingen voor prefab

Geplaatst op 12 februari 2021 door Redactie

Bette vervaardigd niet alleen designobjecten, maar levert ook diverse hoogwaardige oplossingen die toegepast kunnen worden in prefab. Een goed voorbeeld zijn de badkamers die onlangs geprefabriceerd zijn voor project McDreams Hotel door DEBA Badsysteme GmbH uit Duitsland. Onder de vlakke barrièrevrije douchevloer BetteUltra is de Minimum-Support geïnstalleerd in combinatie met de siliconenvrije oplossing, de BetteOpstaande rand. Deze systeemoplossing bespaart montagetijd, vereenvoudigt de installatie, is absoluut waterdicht en verlaagd het geluid met 17 dB(A).

DEBA Badsysteme GmbH is al twintig jaar gespecialiseerd in prefab en marktleider op dit gebied. Het bedrijf heeft voor het eerst de BetteOpstaande rand in combinatie met de douchevloer toegepast. Omdat deze in de wandopbouw geïntegreerd is, moest de productie worden aangepast. Jorg Weinhold, Head of Supply Chain bij DEBA: “Bette heeft ons met technische Know-how, informatie en monsters professioneel ondersteund. Want het was essentieel dat de onderste tegels over de opstaande rand gemonteerd kan worden, zodat de eindmontage door de sanitair installateur, tegelzetter en monteur goed is afgestemd.”

Just-in-time levering

Jorgen verteld: “snelheid is een onderscheidend criterium bij prefab, want het gehele logistieke productieproces is krap gepland. Dit betekent dat alle toeleveranciers Just-in-time dienen te leveren. Bette heeft ervoor gezorgd dat de leveringen perfect verliepen.”

Optische highlight: bespaart siliconen

“De BetteOpstaande rand is esthetisch een Highlight”, zegt Jorgen. “Deze oplossing bestaat uit een opstaande rand van 35 mm aan de rand van de geglazuurde douchevloer. Na inbouw worden de tegels er 12 mm overheen getegeld. Zo wordt een dichte, duurzame en hygiënische afsluiting met de wand gegarandeerd, die voldoet aan DIN 18534/ÖNORM B34076 en is getest volgens ETAG 022.

“Snelheid is een onderscheidend criterium bij prefab”

 Omdat er geen siliconen voegen van toepassing zijn behoren schimmelende en gescheurde kitvoegen tot het verleden. Bacteriën krijgen geen kans zich te nestelen of vermenigvuldigen. Bovendien bespaart het op siliconen, dus is beter voor het milieu!”


Snel installeren met Minimum-Support

Tot slot is Jorgen zeer tevreden met de Minimum-Support. Jorgen: “Deze support is gemaakt van polystyreen en wordt volledig voor gemonteerd geleverd. Zo kunnen wij de douchevloer sneller op de bodem fixeren, zodat tijdens het gebruik, het transport en het hijsen niets kan gebeuren. Een bijkomend voordeel is de demping van het geluid met 17 dB(A). Hiermee wordt ruimschoots voldaan aan de norm van 24 dB(A) volgens DIN 4109 VDI4100. Zo hoeven mensen zich minder te storen aan het douchegedrag van andere gasten.”

Reageren

Vul de gegevens in en uw naam en reactie zullen op de website worden getoond. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Dero-Uitgevers gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens.
Bekijk het privacy statement