Betrouwbare hemelwaterafvoer

Geplaatst op 21 februari 2017 door Redactie

Geberit heeft haar uitgebreide Pluvia hemelwaterafvoer assortiment volledig vernieuwd.

Geberit Pluvia werkt met behulp van onderdruk-techniek en bereikt daardoor een dubbele afvoersnelheid dan bij conventionele drainagesystemen. De Geberit Pluvia trechters zijn compacter geworden en sneller te installeren door de klik-bevestiging van de bladkorf. De nieuwe producten zijn beschikbaar vanaf april 2017.

Een echt goed hemelwatersysteem hoeft maar in één ding goed te zijn: snel en gecontroleerd water van het dak van het gebouw afvoeren. De nieuwe Geberit Pluvia trechters bieden meer gebruiksgemak als het gaat om installatie en onderhoud.

Afvoeren

De nieuwe 12 liter en 25 liter Pluvia trechters zijn niet alleen gemakkelijker te verwerken, maar ook compacter en daardoor aanzienlijk eenvoudiger te installeren. Om de installatie in geïsoleerde daken te vergemakkelijken hebben de trechters nieuwe en langere PE aansluitstukken. De 12 l/s bladkorf, welke vuil, bladeren en takjes tegenhoudt, kan worden aangebracht en verwijderd in slechts een paar stappen én zonder gereedschap te gebruiken. Dit dankzij een roterende schijfvergrendeling. Dit maakt de installatie en het onderhoud veel eenvoudiger.

Hoe werkt Geberit Pluvia?

Als het regent, loopt het water in de Geberit Pluvia trechter. Deze worden zodanig geplaatst, dat elke afvoer in staat is het grootst mogelijke dakoppervlak af te wateren. De optimale geometrie van de Geberit Pluvia functieschijf voorkomt, dat lucht wordt aangezogen en zorgt ervoor, dat het systeem betrouwbaar en effectief functioneert. Het water wordt via relatief klein gedimensioneerde leidingen, die horizontaal – zonder afschot - onder het dak liggen, naar de standleiding getransporteerd. Aan deze horizontale leiding worden meerdere Pluvia trechters aangesloten. Doordat alle leidingen kleine buisdiameters hebben, vullen ze snel met water zodra het regent - het vol-vul-principe - waardoor een gesloten waterkolom ontstaat. Zodra dit water de standleiding bereikt en naar beneden valt, onderstaat drukverschil in de leiding. Hierdoor ontstaat zuigkracht. Het water wordt letterlijk van het dak gezogen en razendsnel afgevoerd. Een prettig neveneffect is, dat snelstromend water de leidingen schoonhoudt, wat aanzienlijk tijd scheelt in het onderhoud.
Het systeem wordt duidelijk uitgelegd op de site www.geberit.nl/pluvia.