Bestverkochte batterij-elektrische bedrijfswagen van Nederland: Toyota Proace Electric

Geplaatst op 08 november 2021 door Redactie

• Toyota Proace Electric is met afstand nummer 1 in segment van lichte bedrijfswagens (MDV)
• Een van de weinige batterij-elektrische bedrijfswagens met acceptabele en realistische actieradius tot 330 kilometer (WLTP)
• Snel opladen met 3 fase-lader (11kW) en snelladen tot 100 kW
• Inclusief slimme en gemakkelijke oplaadoplossing met Toyota Oplaadservice

De Toyota Proace Electric is met afstand de bestverkochte batterij-elektrische bedrijfswagen in Nederland. Met een actieradius tot 330 kilometer (WLTP) en een laadvermogen tot 1.275 kilogram – het hoogste in zijn klasse – is de Proace Electric een serieus alternatief voor de lichte bedrijfswagen op diesel. En dat is terug te zien in de landelijke verkopen.

De Toyota Proace Electric gaat aan kop in het zogeheten MDV-segment (Medium Duty Van). Dit is een lichte bedrijfswagen, zoals die vaak in steden wordt gebruikt voor pakketbezorging. 
Met zijn hoge laadvermogen, trekvermogen (1.000 kilogram geremd) en relatief grote bereik is de Proace Electric dan ook ideaal voor ‘zero emission’ stadslogistiek.


Keuze uit drie lengtematen

De succesvolle Proace Electric is leverbaar met de keuze uit drie lengtematen en drie uitvoeringen en optiepakketten. Daarnaast is er de mogelijkheid om voor unieke ombouwvarianten te kiezen, zoals de Proace Truck en Proace Taxi. Vanaf het vierde kwartaal van 2021 is het bovendien mogelijk om de compacte broer van de Proace Electric te bestellen, namelijk de Proace City Electric. Leverbaar met een 50 kWh accupakket en een actieradius tot 280 kilometer (WLTP).

Extra zekerheid

Het onderscheidend vermogen in vergelijking tot de concurrentie zit bij Toyota in een stuk extra zekerheid en duurzaamheid. Toyota biedt standaard 5 jaar (tot 200.000 kilometer) garantie op de Proace Electric. Verder biedt Toyota met de Toyota Oplaadservice een passende oplossing voor laden thuis, onderweg of voor zakelijk laden. Om te voorzien in een uitgebreid netwerk van goede en betaalbare laadoplossingen werkt Toyota Oplaadservice hiervoor samen met Vattenfall InCharge.

Brede aanpak

Toyota investeert in zowel (plug-in) hybride-elektrische als batterij-elektrische en waterstof-elektrische modellen. Op die manier is er altijd een efficiënte mobiliteitsoplossing voorhanden die bij de klant past. Door deze brede aanpak ziet Toyota enorme voordelen bij het bestrijden van zowel CO2 als fijn- en stikstof in en rond de steden.