Bestaande woning van het gas af? BUVA biedt de oplossing

Geplaatst op 29 juni 2018 door Redactie

Wat als u een bestaande woning met een gasketel heeft en toch de transitie wilt inzetten naar duurzame energie?

De meeste Nederlandse woningen met een gasketel hebben afgiftesystemen die uitgelegd zijn op hoge temperatuur verwarming. In tegenstelling tot een gasketel, levert een warmtepomp een lage watertemperatuur. Door een gasketel te vervangen door een warmtepomp, zullen de bestaande afgiftesystemen een lagere capaciteit leveren waardoor de woning onvoldoende verwarmd kan worden. Hierdoor moeten veelal aanzienlijke wijzigingen (investeringen) worden doorgevoerd aan de afgiftesystemen in een bestaande woning voordat een warmtepomp toepasbaar is.

Doordat de BUVA EcoClimate hybride warmtepomp samenwerkt met een (hoog rendement) gasketel, hoeven er geen aanpassingen en hoge investeringen gedaan te worden aan de afgiftesystemen in de woning en wordt het gasverbruik voor verwarming tot wel 90% gereduceerd! De hybride warmtepomp kan tot 50ºC watertemperatuur voor verwarming leveren. Wanneer dit onvoldoende is, kan de gasketel bijstoken om deze temperatuur te verhogen.

Natuurlijk is de woning met een hybride warmtepomp niet volledig van het gas af! Dit is een efficiënte tussenoplossing om een woning minder gas te laten verbruiken. Is de wens om een bestaande woning volledig van het gas af te krijgen, dan biedt BUVA EcoClimate lucht/water warmtepomp aan.