Berichtengateway OPEN GATE: fabrikantneutraal meldingen van klimaatinstallaties verzamelen

Geplaatst op 30 juli 2020 door Redactie

De nieuwe DEOS BACnet berichtengateway OPEN GATE maakt een uniform alarmmanagement mogelijk voor alle HVAC-/TGA-installaties - fabrikantneutraal, uniform en mobiel.

Typisch voor gebouwen en vastgoed zijn gespreide investeringsbeslissingen op het gebied van gebouwenautomatisering en de geleidelijke uitbreiding resp. de modernisering. Uiteindelijk betekent dat vaak een veelheid aan heterogene TGA-componenten van verschillende producenten met een veelheid aan meldingssystemen, die door servicepersoneel moeten worden gediend en begrepen. Daarbij komt de problematiek, dat een interactie van de systemen onderling vaak niet mogelijk is. Zodoende zijn de verschillende bedieningen voor het servicepersoneel alleen behandelbaar met een zeer hoge service-inspanning.

Het OPEN GATE maakt een uniform alarmmanagement mogelijk voor alle HVAC-/TGA-installaties. Het verzamelt fabrikantneutraal BACnet-meldingen van alle in het netwerk geïntegreerde componenten en systemen en geeft deze door aan het alarm-backend op het DEOS IoT-platform. Van daaruit worden de alarmen als pushbericht doorgestuurd naar de AlarmApp (mobiel of als desktopversie) van de ingedeelde servicemedewerker.

Zo worden meldingen van de verschillende apparaten uniform weergegeven en kunnen gestructureerd worden bewerkt. De benodigde tijd voor de FM-service daalt merkbaar en ook het servicepersoneel kan de verschillende componenten intuïtief en eenvoudig bedienen. Doelgroep voor deze oplossing zijn installatie-exploitanten en -bezitters, alsmede aanbieders in het facility management met onderhouds- en serviceaanbiedingen in het bereik HVAC en gebouwenautomatisering.