Bepaal maximaal geluid warmtepompen met behulp van e-learning

Geplaatst op 01 augustus 2022 door Redactie

Vanaf 1 april 2021 gelden er geluidseisen voor buitenunits van warmtepompen op percelen met een woonfunctie. Met behulp van een rekentool bepaal je of het geluid van een buitenunit binnen de wettelijk gestelde eisen valt. De rekentool is een Microsoft Office Excel sheet. Hierin worden de verschillende coördinaten van het perceel, van de bron en van eventuele schermen (tuinmuren) op de perceelgrens ingevoerd. Ook is er de mogelijkheid tot extra ontvangstpositie. De rekentool geeft dan een eenvoudige grafische weergave van de situatie (als een plattegrond met de berekende geluidsniveaus op de perceelsgrens met een kleurenschaal) en berekent het maximaal geluidsvermogen.

NVKL heeft naar aanleiding van vragen van installateurs over de complexiteit van de rekentool aan Wij Techniek gevraagd om een e-learning module te ontwikkelen. In samenwerking met Techniek Nederland en Vereniging Warmtepompen is er expertise voor de ontwikkeling ingebracht. De e-learning module is bedoeld als handvat bij het gebruiken van de rekentool. In de module wordt gekeken naar een aantal veel voorkomende situaties uit de praktijk. Stapsgewijs word je geholpen bij het invullen van de rekentool, waarbij ook een toelichting wordt gegeven op de begrippen bij geluid.

Op www.nvkl.nl/rekentool vind je alle informatie over de wettelijke regeling en de rekentool. De e-learning is gratis en vrij toegankelijk.

Reageren

Vul de gegevens in en uw naam en reactie zullen op de website worden getoond. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Dero-Uitgevers gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens.
Bekijk het privacy statement