Ben jij klaar voor de warmtepomp?

Geplaatst op 14 oktober 2019 door Redactie

Temperatuurstijging, zomerse hoosbuien: het klimaat verandert. Daarom gaan we ‘van het aardgas af’, een onvermijdelijke ontwikkeling. Dat betekent het einde van de traditionele centrale verwarmingsketel en 2021 is sneller dan we denken.

De cv-ketel maakt plaats voor de duurzame warmtepomp. Dat betekent nogal wat voor ons werk: als monteur heb je kennis en vaardigheden nodig om die warmtepompsystemen te kunnen installeren, denk aan het F-gassencertificaat.

F-gassen certificaat

Monteurs die inbreken op een koudesysteem, de warmtepomp, worden blootgesteld aan (synthetische) koudemiddelen (de F-gassen), moeten beschikken over een persoonscertificaat F-gassen. Dit certificaat is verplicht voor:

• Het in bedrijfstellen van een complete warmtepompinstallatie;
• Het verrichten van reparatiewerkzaamheden aan het koudesysteem met synthetische koudemiddelen.

Zonder certificaat mag een monteur overigens wel aan de warmtepomp werken, maar geen koeltechnische handelingen uitvoeren.

Laat je omscholen bij Opleidingscentrum GOº

Opleidingscentrum GOº begeleidt installateurs naar een ruime ervaring koudetechniek
die nodig is om het vak als monteur warmtepompen veilig uit te kunnen voeren. Meer weten? Kijk op de website van Opleidingscentrum GOº, stuur een e-mail naar info@opleidingscentrum-go.nl of bel +31 (0)88 020 64 19 voor meer informatie.

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Dero-Uitgevers gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens.
Bekijk het privacy statement