BEN(G)T u nog mee? Duco wijst u op 13 juni graag de weg!

Geplaatst op 14 mei 2018 door Redactie

Gratis themadag van Duco op uiterst unieke locatie in Rotterdam met de erg actuele BENG-thematiek in de hoofdrol! Kortom, een sessie die u dit jaar beslist moet gezien hebben!

Anno 2018 evolueert onze nieuwbouwmarkt stilaan naar het uiteindelijke Bijna Energie Neutrale-doel (BENG) in 2020. Dit betekent dat de gehele bouwkolom en dus ook u noodgedwongen moet evolueren en innoveren, en dat in sneltempo om tegemoet te komen aan de BENG-eisen. Maar wat betekent het nu precies? Welke regels en normen zijn van toepassing? Hoe krijgt u de bewoner mee in het hele gebeuren? En op welke manier kan slimme ventilatie hier een significante rol in spelen?

Gelukkig staan we aan de vooravond van Duco’s jaarlijkse themadag op 13 juni, waar u een helder antwoord zal krijgen op al deze vragen. Anno 2018 evolueert onze nieuwbouwmarkt immers stilaan naar het uiteindelijke Bijna Energie Neutrale-doel (BENG) in 2020. Dankzij aandacht voor compactheid, doorgedreven isolatie en nauwgezette luchtdichtheid zouden de laatste hordes wel moeten genomen zijn. Maar op het gebied van gezondheid en comfort wordt het dan weer steeds belangrijker om de juiste maatregelen te nemen.

Een seminar dat u dit jaar moet gezien hebben!

Steeds streeft Duco naar kwaliteit van de hoogste plank in al z’n facetten. Dit weerspiegelt zich ook in een weloverwogen keuze van gastsprekers. Met Jérôme Eijsackers - directeur van adviesbureau Peutz - en Prof. dr. ir. Anke van Hal - hoogleraar Sustainable Building aan de Nyenrode Business Universiteit en praktijkhoogleraar Sustainable Housing Transformation aan de TU Delft - bent u verzekerd van een uiterst leerrijk programma.

Locatie om u tegen te zeggen

En of dit alles nog niet genoeg is, zal Duco’s themadag plaatsvinden in de voormalige Rotterdamse koffie-, thee- en tabaksfabriek (Van Nelle Fabriek) die als 'icoon van het Nederlandse modernisme' wordt aanzien en tevens in 2014 aan de UNESCO Werelderfgoedlijst werd toegevoegd.

Wilt u ook niet achterop hinken in het bouwtraject? Kom dan op woensdag 13 juni 2018 vanaf 13u naar deze themadag en laat u verrassen! Deelname is gratis, maar inschrijven is verplicht. Op de website van Duco vindt u alle nodige info!