Belangstelling voor smart home neemt af

Geplaatst op 29 augustus 2018 door Redactie

Van de Nederlandse consumenten heeft iets minder dan twee derde (60%) interesse in smart home als concept, een lichte toename ten opzichte van 2017 (51%). Ondanks de hogere bewustwording is de belangstelling van consumenten voor smart home afgenomen in vergelijking met vorig jaar – een trend die eveneens waarneembaar is in andere markten, zoals het Verenigd Koninkrijk.

De meest recente gegevens van GfK laten zien dat 49% van de Nederlanders zichzelf inschaalt als geïnteresseerd of zeer geïnteresseerd in smart home, een afname ten opzichte van vorig jaar (59%). Verder blijft 30% neutraal – wat mogelijkheden biedt voor merken om deze groep te overtuigen – en 21% beweert geen interesse te hebben (17% in 2017).

De categorieën waarvoor consumenten de meeste interesse hebben zijn slimme producten als verlichting, energie en beveiliging.

Voordelen en barrières om smart home-oplossingen aan te schaffen

De door Nederlandse consumenten meest genoemde voordelen van smarthome-oplossingen blijven gemak (41%) en de mogelijkheid om energie te besparen, dit ligt 6% en 5% lager dan vorig jaar.

Dit wordt gevolgd door de mogelijkheid om je apparaten vanaf elke locatie aan te sturen (9% afname ten opzichte van vorig jaar) en een verhoogd gevoel van veiligheid (2% hoger dan vorig jaar).

De kosten blijven de meest genoemde barrière om smart home-oplossingen aan te schaffen, voor 41% van de respondenten. Hoewel dit significant lager is dan vorig jaar, met 51%.

De volgende veelgenoemde belemmeringen zijn zorgen over het hacken van apparaten en privacy – beide worden genoemd door meer dan een derde van de consumenten.

Er zijn ook enkele vroegtijdige aanwijzingen dat de twijfel toeneemt of smart home-oplossingen eigenlijk wel waarde toevoegt: dit ging van 18% vorig jaar naar 20% dit jaar.

Barbara Schouten, technologie-expert bij GfK, zegt: “Om de afnemende belangstelling te bestrijden, zullen producenten en retailers in hun marketing met een duidelijke boodschap moeten komen. Nederlandse consumenten zullen gerustgesteld moeten worden over zorgen omtrent privacy en hacks, en ze zullen overtuigd moeten worden van de toegevoegde waarde die smart home-producten te bieden hebben.

“Met behulp van ons onderzoek hebben wij een onderscheid gemaakt tussen vier verschillende persona’s, elk met belangrijke kenmerken in hun belangrijkste motivaties en barrières: dit zijn de ‘early adopters’, de ‘gemakszoekers’, de ‘bespaarders’, en de ‘veiligheidszoekers’. Onze verdiepende analyse van deze types zorgt ervoor dat producten en retailers hun boodschap kunnen afstemmen op de wensen van de verschillende typen consumenten met betrekking tot smart home.”

Voor meer informatie over GfK’s Smart Home Monitor, neem contact op met: Barbara.Schouten@gfk.com

Over de GfK Smart Home Monitor (onderzoeksverantwoording)
De Smart Home Monitor is voor de vierde keer op rij uitgevoerd door GfK, dit jaar voor het eerst in samenwerking met de Smart Home Society, een initiatief van brancheorganisatie Uneto VNI, Guilty People, GfK en BSH. Inmiddels hebben de volgende Founding Partners; Somfy, Netatmo, PostNL, D-Link en 50five als Business Partner zich aangemeld. In het onderzoek komen de volgende thema’s aan bod; merkvoorkeur, abonnementsvormen, aankoopredenen, barrières, virtuele assistenten, hubs, installatie en toekomstverwachtingen.

Er is een Nederlands representatieve steekproef van 1.001 respondenten ondervraagd in de leeftijdscategorie van 18+ (internetpopulatie). Het onderzoek is uitgevoerd in juli 2018 onder consumenten die verantwoordelijk zijn voor grotere aankopen in het huishouden en op zijn minst qua naam bekend zijn met de term Smart Home. Tevens heeft GfK dit jaar een verdieping gemaakt hoe verschillende doelgroepen het beste (in uitingen) bereikt kunnen worden (persona’s). Tot slot zijn er aanvullende vragen gesteld aan de Leading Edge Consumers (LEC’s); de doelgroep die voorspellend is voor toekomstige ontwikkelingen.

Over GfK
GfK verbindt gegevens en wetenschap. Innovatieve onderzoeksoplossingen bieden antwoorden op belangrijke zakelijke vragen rond consumenten, markten, merken en media - nu en in de toekomst. Als onderzoek - en analysepartner belooft GfK zijn klanten over de hele wereld "Growth from Knowledge".