Beheerste groei op alle fronten!

Geplaatst op 14 december 2020 door Redactie

Kusters Technische Handelsonderneming: al jaren een begrip in de regio maar ook ver daarbuiten. Of het nu gaat om Air Treatment, Cooling of Heating … luchtreiniging, koelen of verwarmen … Jarenlange expertise gecombineerd met een prima samenwerking met gerenommeerde fabrikanten als GREE, ApenGroup, Templari, GoGas en AAVI hebben geleid tot een succesvolle onderneming die al jaren een gestage groei doormaakt.

Gestaag? Frank Janssen, accountmanager: “Jazeker, maar op de eerste plaats vooral een beheerste groei. Uitbreiden, nieuwe producten erbij, meer mensen … allemaal prima maar wel bij de weg blijven. Om zodoende enerzijds de kwaliteit te kunnen blijven leveren zoals onze klanten die van ons gewend zijn maar tevens te zorgen voor een goede service en betrouwbaarheid.”

Goed bezig

De regelgeving verandert voortdurend. We pakken een actueel voorbeeld: de ErP (Energy RelatedProducts) die met ingang van 2021 weer wordt aangescherpt. Deze richtlijn moet er, samengevat, voor zorgen dat producten/apparaten efficiënter werken en het milieu steeds minder wordt belast. Hoger rendement, minder uitstoot van stikstofoxiden … het zijn bekende zaken die in dat verhaal voorbij komen.

“Kusters THO beschikt sinds kort over een spiksplinternieuwe showroom inclusief een ruimte waar trainingen gegeven gaan worden.”

ErP geldt onder meer voor gasgestookte luchtverhitters, een van de vele producten van Kusters. Sjors Hendriks, Sales Service Support: “Bij deze toestellen wordt gekeken naar de zogeheten seasonal efficiency, een methode om het rendement aan te geven. In 2018 moest de seasonal efficiency 72% bedragen en voor 2021 is dat 78%. Ook is de maximale uitstoot van stikstof aangescherpt. Van 100 mg/KWh naar 70 mg/kWh. Het zijn slechts voorbeelden maar ze illustreren wel dat er nodige moet gebeuren. Gelukkig lopen onze fabrikanten voorop en waren ze met veel producten/apparaten in 2018 al waar ze volgend jaar pas zouden moeten zijn. Die zijn dus goed bezig. Niet alleen vooruit kijken, maar er ook naar handelen.”

Nieuw

Op diverse andere terreinen speelt de ErP een belangrijke rol. Ook als het gaat om airconditioners en warmtepompen om maar eens wat te noemen. Sjors Hendriks: “Kusters heeft een enorm breed assortiment waar nog steeds producten aan worden toegevoegd. Tijdig inspelen op vragen uit de markt, daar zijn we sterk in. Voorbeeld: sinds kort hebben we het importeurschap van AAVI verworven. AAVI, een Finse onderneming, is gespecialiseerd in reinigingstechnologie, die bacteriën en virussen doodt. Ontwikkeld voor de zuivering van het binnenklimaat. Voor ons een welkome aanvulling. Een partner erbij waarmee we weer jaren vooruit kunnen.”

Gas(loos)

Kusters THO, gevestigd in Venlo, beschikt sinds kort over een spiksplinternieuwe showroom inclusief een ruimte waar trainingen gegeven gaan worden. (Uiteraard vanaf het moment dat de coronamaatregelen het weer toelaten). Pratend over de energietransitie is gasloos het devies. Maar helemaal gasloos? Sjors Hendriks: “Natuurlijk zijn er mogelijkheden en het is prima dat het gebeurt, maar de realiteit is ook dat gasloos niet altijd rendabel is. Wat bijvoorbeeld te denken van slecht geïsoleerde bedrijfsgebouwen en sporthallen?

“Gasgestookt of gasloos? Wij hebben altijd een oplossing.”

Soms biedt een hybrideoplossing soelaas, soms niet en dan is het goed om te weten Kusters een betrouwbare partner blijft, ook voor industriële gasgestookte installaties. Gasgestookt of gasloos? Wij hebben altijd een oplossing.” Denken in oplossingen betekent ook combineren van twee of drie technieken. “Neem nu de Aquapomp Hybrid van de ApenGroup. Een combinatie van een lucht-water-warmtepomp met een gasgestookte cv-ketel. Het hybridesysteem zorgt er voor dat de onderdelen samenwerken bij het verwarmen van de woning en de productie van sanitair water. Een prima keuze voor het verwarmen én koelen van woningen.”

Reageren

Vul de gegevens in en uw naam en reactie zullen op de website worden getoond. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Dero-Uitgevers gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens.
Bekijk het privacy statement