Bedreven en gedreven!

Geplaatst op 03 juni 2019 door Redactie

VAMAT is de officiële distributeur van Huawei-omvormers voor de hele Benelux. Omvormers ontwikkeld en geproduceerd op basis van twee decennia ervaring in stroomverzorging. Binnen een aantal jaren na de start van de omvormerproductie is Huawei marktleider met PV-omvormers.

VAMAT, opgericht in 2016, bevindt zich vanaf het begin in stormachtige markt waar heel veel gebeurt. Mede door het toenemend bewustzijn als het gaat om verduurzamen, op welk terrein dan ook. Meer vermogen, meer efficiency, minder uitval en een lange levensduur … dat zijn de elementen die onlosmakelijk verbonden zijn met de omvormers van Huawei. Gerben Wolf is managing director bij VAMAT. ‘We groeien hard, op alle fronten en we werken inmiddels met een jong dynamisch team van negen mensen. Bedreven en gedreven. Vanaf het eerste jaar kennen we een zeer forse omzetgroei en, zoals ik het nu zie, komt daar voorlopig geen eind aan. Prima natuurlijk, maar dat vraagt in onze visie wel om een beheerste groei. Met andere woorden: met beide benen op de grond blijven staan.’

Investeren

Om een beheerste groei mogelijk te maken wordt uiteraard geïnvesteerd in de ontwikkeling van producten, maar ook van mensen. ‘Service en after sales zijn van groot belang. De installateur waar mogelijk en wanneer nodig de juiste ondersteuning kunnen bieden. Of het nu gaat om het instellen van de apparatuur of het oplossen van een probleem. Dat in combinatie met het leveren van kwalitatief hoogwaardige producten bepalen het succes. Uiteraard in samenhang met een goede organisatie en een gedegen kennis van de markt.’

Omvormers

Huawei is de partner voor PV-projecten van middelgrote tot zeer grote schaal. Het portfolio bestaat uit driefase omvormers van 8 tot 115 KW. Voor grotere omvormers zijn er middenspanningomvormers. De omvormers hebben 2 trackers (8KW/12KW). De grotere vermogens hebben zelfs 6 MPP-trackers (66KW). Door de hoge beschermingsklasse kunnen de omvormers buiten worden toegepast. Sinds 2018 zijn de 1-fase omvormers op de markt, geschikt voor particulier projecten. Kernbegrippen: een hogere opbrengst, veilig, betrouwbaar, slim en gemakkelijk te installeren. Om de installateur nog beter van dienst te kunnen zijn organiseert VAMAT met andere partners trainingsbijeenkomsten en events waarbij de nieuwste technologische ontwikkelingen worden toegelicht.

Optimizer

Natuurlijk is het bedoeling dat zonnepanelen het optimale rendement genereren. Maar wat als een of meer panelen in de schaduw liggen, door bijvoorbeeld een naastgelegen boom. Dankzij een optimizer kan de stroomopbrengst toch gemaximaliseerd worden.

Luchtgekoelde omvormer

De ontwikkeling gaat verder. De componenten worden verbeterd en dat geldt zeker ook voor luchtgekoelde omvormer. Guus Prummel, Inside Sales bij VAMAT: ‘Deze omvormer heeft geen draaiende onderdelen en dat leidt tot veel minder uitval en tevens een langere levensduur. Eenvoudig te installeren waardoor de installateur veel tijd kan besparen.’ Verder is er een app waarmee zowel de installateur als eindgebruiker altijd en overal ter wereld kunnen zien wat er met de installatie gebeurt. Inzicht in de opbrengst en, indien nodig, de mogelijkheid om tijdig problemen te onderkennen en in te kunnen grijpen.

Afspraak is afspraak

Gerben Wolf: ‘Afspraak is afspraak. Ik weet het, het klinkt als een open deur maar ik hecht er aan om dat hier toch nog maar even te zeggen. Een klant moet weten wat hij aan ons heeft en dat betekent dus goed communiceren. Te allen tijde. Kijk, wij zijn niet de goedkoopste maar zorgen wel voor toegevoegde waarde. Van kennisoverdracht tot bij grotere projecten de engineering. Van ondersteuning tot en met het in bedrijfstellen. Ter plekke of, indien mogelijk op afstand.’

Hoogste score

Zowel bij gemiddelde als hoge instraling halen de Huawei-omvormers de hoogste score. De omvormers hebben een Europese efficiency van 98,3% en beschikken over een AC/DC overspanningsbeveiliging. VAMAT Huawei omvormers lopen hiermee voorop.

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Dero-Uitgevers gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens.
Bekijk het privacy statement