BDH en EnShared gaan samenwerking aan met Warmtepompplein.nl

Geplaatst op 09 november 2020 door Redactie

Adviesbureau BDH is dit jaar een samenwerking aangegaan met EnShared; EnShared heeft het initiatief van Warmtepomppplein.nl van BDH overgenomen. Dit online informatieportaal is dé informatieplek voor consumenten over warmtepompen in woningen. Door deze samenwerking kunnen beide organisaties zich nog beter inzetten voor het verduurzamen van de woningbouw.

Dé informatieplek over warmtepompen

Warmtepompplein.nl is ontstaan vanuit het idee dat onze manier van verwarmen verandert, omdat duurzame warmte in woningen steeds belangrijker wordt. Warmtepompen spelen in deze verduurzaming een grote rol. Inmiddels is Warmtepompplein.nl uitgegroeid tot dé informatieplek over warmtepompen.

Verduurzamen woningen

Dat BDH juist heeft gekozen voor een samenwerking met EnShared, is erg logisch: beide partijen zetten zich in om de Nederlandse woningen te verduurzamen. Door het partnerschap kunnen zij hun posities versterken. EnShared biedt woningeigenaren, (lokale) ondernemers en burgerinitiatieven de helpende hand bij het opwekken en delen van duurzame energie, onder andere met zonnepanelen. Zij breiden hun portfolio nu uit met informatie over warmtepompen. Roel Aarten van EnShared: ‘Het voortzetten van Warmtepompplein.nl, met zijn hoogwaardige en onafhankelijke informatievoorziening over duurzame warmte en warmtepompen, is van groot belang voor huishoudens die vragen hebben over hun warmtevoorziening. Naast het onafhankelijke zonne-energie platform Zonatlas zijn wij blij om met Warmtepompplein.nl meer woningeigenaren te helpen met de complexe verduurzamingvraagstukken waar zij mee worstelen.’

Kernactiviteiten

Peter Wagener van BDH vult aan: ‘EnShared kan Warmtepompplein.nl de aandacht geven die het verdient en het portaal verder uitbouwen. Zo krijgt BDH meer ruimte om zich te focussen op de kernactiviteiten; organisaties ondersteunen bij het verduurzamen van de woningbouw. Onder andere door hoogwaardige kennisontwikkeling voor gemeenten en bedrijven.’ BDH verzorgt inmiddels voor diverse gemeenten de productie van de Transitievisie Warmte. Ook is het adviesbureau als Overige Diensten Aanbieder (ODA) geregistreerd en mag slimme meters uitlezen. Een mooi voorbeeld hiervan is het monitoren van warmtepompen. Daarnaast is BDH een erkend opleider en CRKBO-gecertificeerd.

Reageren

Vul de gegevens in en uw naam en reactie zullen op de website worden getoond. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Dero-Uitgevers gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens.
Bekijk het privacy statement