BARBRA geeft straks de juiste antwoorden

Geplaatst op 04 april 2019 door Redactie

Stel dat je direct een adequaat antwoord kunt krijgen op de vraag waar je als professional in de gebouwde omgeving tijdens je werk tegenaan loopt. Of dat er heel snel een bevestiging komt dat jouw oplossing voldoet. Of dat je jouw klanten kunt helpen met valide kennis in jouw product of opleiding. Dergelijke antwoorden en bevestigingen wil ISSO straks geven met BARBRA. ISSO gaat een innovatieve manier ontwikkelen om haar kennis, onder meer via partners, bij de professional te brengen en gebruikt de beurs Building Holland om hierover met de bezoekers in gesprek te gaan.

“Heb je een vraag over de regels waaraan je moet voldoen. Wil je weten hoe je een technisch of bouwkundig project realiseert. Of misschien zoek je wel naar de juiste manier om aan te tonen dat je installatie of gebouw aan de wetgeving voldoet. In al deze situaties heb je actuele kennis nodig”, zegt directeur Rob van Bergen van ISSO. “Wij hebben die kennis in onze KennisBank beschikbaar. Maar hoe kom je snel en eenvoudig tot precies die informatie die je voor jouw vraag nodig hebt? Daarvoor gaan we BARBRA ontwikkelen!”

Samen realiseren

Het ontwikkeltraject van BARBRA is binnen ISSO al een tijdje geleden begonnen. Building Holland is hét moment om BARBRA in de schijnwerpers te zetten. ISSO wil daar van bezoekers weten welke vragen zij zouden willen stellen en hoe BARBRA de vakmensen in de bouw- en installatietechniek zou kunnen helpen. Oftewel, wat moet BARBRA allemaal kunnen en weten? Uiteindelijk moet BARBRA ervoor zorgen dat vakmensen niet meer in die enorme bibliotheek hoeven te spitten naar de oplossing voor hun vraagstuk.

Geef ons je feedback

De eerste inventarisatie die tijdens Building Holland begint, moet ISSO helpen om BARBRA verder vorm te geven. Zo wordt het mogelijk om haar de goede dingen te leren en haar uit te dagen om zich verder te ontwikkelen tot allrounder. Ook is ISSO op zoek naar mensen die BARBRA willen testen als ze straks haar eerste stappen zet. En heb je een knelpunt waar je steeds tegenaan loopt bij het zoeken naar kennis of het raadplegen van databases, of wil je BARBRA gaan gebruiken om jouw klanten van juiste informatie te voorzien, laat het ISSO dan weten.

BARBRA gaat groeien en leren

BARBRA zal in stapjes worden ontwikkeld, ze moet immers veel leren om op alle vragen een antwoord te kunnen geven. Dit vergt een intensief ontwikkeltraject. “Aan het einde van dit jaar willen we een eerste versie in gebruik nemen. We verwachten wel dat BARBRA een snelle leerling is en de vakmensen steeds beter gaat ondersteunen in hun werk. We gaan nu eerst met onze kennisgebruikers in gesprek over wat zij van BARBRA verwachten. We hopen zo BARBRA de goede dingen te gaan leren en haar samen met partners te ontwikkelen. Zodra BARBRA in zijn volledige omvang en potentie operationeel is, dan zal je merken dat het aanbieden van kennis steeds sneller en gerichter gaat”, zegt Van Bergen.

Wil je meer weten over BARBRA en kun je ISSO helpen met de ontwikkeling van deze innovatieve tool, bezoek ISSO, standnummer 10.06. Je kunt input, vragen of opmerkingen ook mailen naar: barbra@isso.nl

Reageren

Vul de gegevens in en uw naam en reactie zullen op de website worden getoond. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Dero-Uitgevers gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens.
Bekijk het privacy statement