BaOpt Benelux bv neemt het management van wereldwijde Climotion activiteiten over

Geplaatst op 23 november 2016 door Redactie

BaOpt Benelux bv neemt het management van wereldwijde Climotion activiteiten van Bosch Energy and Building Solutions over en heet per 1 januari 2017 Climotion BV. Climotion, in Nederland bekend onder de originele merknaam BaOpt, is een intelligente software voor de sturing van luchtbehandelingsinstallaties. Dit product wordt momenteel in 12 landen toegepast en wordt sterk gewaardeerd door gebouw eigenaren en gebruikers vanwege zijn comfort en energieprestaties. In Nederland is Climotion veelvuldig toegepast in zwembaden, theaters, kantoren en scholen. Internationaal is Climotion bekend van projecten in retail, vliegvelden en complexe kantoorgebouwen.

BaOpt Benelux bv, sinds 2011 de exclusieve partner in Nederland, heeft veel gespecialiseerde kennis opgedaan over de toepassing van de software zowel in Nederland als daarbuiten. Het bedrijf biedt daarmee een goed huis voor de doorontwikkeling van Climotion en het verder internationaal uitrollen. De focus zal daarbij de komende twee jaar liggen op Europa en het Midden-Oosten.

“De gebouwde omgeving staat voor de enorme taak gebouwen snel energieneutraal te maken” zegt Guido Bartelink directeur BaOpt Benelux bv. “Internet techniek (IoT) en slimme software zoals Climotion, worden daarbij steeds belangrijker”. Het bedrijf beschikt over een eigen ontwikkelcentrum voor hard- en software in Leens (Groningen) en een sales en advies groep in Haarlem. Zij is daarmee een voorloper op het snijvlak van ICT en gebouw management. “Wij zien het als een enorme blijk van vertrouwen dat wij het management nu overnemen. We zullen dit samen doen met de partners die in de afgelopen jaren Climotion hebben helpen ontwikkelen en vermarkten” aldus Bartelink. “Het is mooi dat we als Nederlands bedrijf zo’n toonaangevende internationale rol kunnen spelen.”

Bosch Energy and Building Solutions is – en blijft - mede aandeelhouder in Climotion bv en blijft ook eigenaar van de patenten waarop Climotion gebaseerd is.

Reageren

Vul de gegevens in en uw naam en reactie zullen op de website worden getoond. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Dero-Uitgevers gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens.
Bekijk het privacy statement