BAM realiseert talentenhuisvesting in kennisstad Delft

Geplaatst op 22 oktober 2018 door Redactie

The Student Hotel groep opent in 2020, direct aan het Stationsplein in Nieuw Delft, de deuren van haar eerste vestiging in de universiteitsstad Delft. De ontwerp- en realisatieovereenkomst is hiervoor getekend door Felix Hillen (Managing Director and Partner The Student Hotel) en Eric Moleman (directeur BAM Bouw en Techniek - Projecten). BAM Bouw en Techniek - Projecten is verantwoordelijk voor de integrale realisatie van het ontwerp van KCAP Architects & Planners.

Het project onderscheidt zich door een hoge duurzaamheidsdoelstelling en het gebruik van de nieuwste installatie-, constructie- en engineeringtechnieken. Het hotel in Delft is het eerste hotel van The Student Hotel groep in Nederland dat zal worden gerealiseerd conform BREEAM certificeringscriteria.

De start van de bouw is gepland eind 2018. Het complex omvat circa 13.500 m2 en zal begin augustus, voor het nieuwe schooljaar, in 2020 worden opgeleverd.
The Student Hotel combineert hoogwaardige hotelfuncties met kwalitatieve short- en long-stay faciliteiten, zoals een gym, bar-restaurant, bibliotheek, gaming- en loungeruimtes, classrooms, meeting rooms en co-working plekken. Deze combinatie zorgt voor het ontstaan van zowel levendigheid als lifestyle en voor een breed aanbod aan faciliteiten voor beide doelgroepen.

De verschillende functies worden gecombineerd in een ensemble bestaande uit een gevarieerd plintvolume met vijf tot zes lagen en daarop twee torens. De plint huisvest op de begane grond alle publieke hotelfuncties. De bovenste verdiepingen bieden ruimte voor 350 hotelkamers. Het meest opvallende onderdeel van het hotel is de open gevel tegenover het station en het te ontwikkelen park.

The Student Hotel is onderdeel van de gebiedsontwikkeling Nieuw Delft: het nieuwe stadsdeel in wording centraal in de stad.

Voor BAM is The Student Hotel - Delft het vierde project, na Amsterdam, Eindhoven en Maastricht, voor de The Student Hotel. Bij de realisatie werkt BAM samen met Bectro Installatietechniek (installaties), Nieman Raadgevende Ingenieurs (bouwfysica) en KCAP Architects & Planners (architect). Eveneens partijen die hun meerwaarde hebben getoond bij eerdere projecten van deze opdrachtgever.

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Dero-Uitgevers gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens.
Bekijk het privacy statement