BallPro kogelafsluiter sluit af én filtert

Geplaatst op 10 juli 2024 door Redactie

Protherm is altijd op zoek naar producten waarmee de installateur zijn werk nog slimmer, sneller en efficiënter kan uitvoeren. Een mooi voorbeeld is de BallPro kogelafsluiter met filter/magneet: een compact en slim product, eenvoudig te installeren en te onderhouden. Samengevat: afsluiten, vuil en ijzerdeeltjes filteren maar dan wel met slechts één product in plaats van drie (2 kogelkranen en 1 filter). Een evidente besparing op producten en arbeid. Hoe eenvoudig kan het zijn!

Warmtepomp
De BallPro kogelafsluiters met filter worden toegepast in situaties waarbij de volumestroom afsluitbaar moet kunnen zijn. Zoals bij het installeren en aansluiten van een warmtepomp. Groot voordeel van deze kogelafsluiter is het ingebouwde filter van 500 micron. Deze kogelkranen zijn bij Protherm verkrijgbaar met 1/2” tot en met 2” aansluitingen. De BallPro kogelafsluiter kan in iedere positie worden geïnstalleerd. Wel moet rekening worden gehouden met de stromingsrichting: die is met een pijl aangegeven op de behuizing.
De BallPro is er tevens in een uitvoering met een ingebouwde magneet, die met 12.000 gauss ijzerdeeltjes aan zich bindt.

Schoonmaken zonder aftappen
De BallPro kogelkraan met filter werkt hetzelfde als iedere andere 2-weg kogelkraan. De volumestroom wordt onderbroken door de hendel 90° te draaien. Een tussenpositie is uiteraard ook mogelijk. Als de volumestroom is onderbroken kan het deksel veilig worden opengedraaid, dan het filter verwijderen en schoonmaken. En, let wel, dat kan allemaal zonder dat gehele installatie wordt afgetapt. Bijkomend voordeel: geen waterverlies zodat het systeem ook na het schoonmaken van het filter niet aangevuld behoeft te worden. Met andere woorden: schoonmaken zonder aftappen, ook dat scheelt geld en tijd!

De BallPro kogelafsluiter heeft een compacte inbouwmaat, zorgt voor weinig drukverlies en heeft gunstige kvs-waarden. Deze kogelafsluiter mag je bijzonder product noemen met vele voordelen die niet alleen bijdragen tot hogere efficiëntie en een beter rendement, maar ook tot aanzienlijk lagere kosten als het gaat om producten en arbeid. De BallPro kogelafsluiter: een waardevolle aanvulling op het assortiment van Protherm.