Awards Rabobank Innovation Challenge uitgereikt

Geplaatst op 04 november 2021 door Redactie

Takkenkamp, Straw Blocks Systems en Signify zijn de winnaars van de Rabobank Innovation Challenge 2021. De awards werden dinsdag 2 november uitgereikt op de eerste beursdag van het innovatie event Building Holland in RAI Amsterdam. In totaal waren vijftien producten genomineerd.

Slurry voor de spouw

In de categorie Energietransitie ging Takkenkamp met Airofill Innovative Wall Insulation er met de prijs vandoor. Airofill Wall Insulation is een soort slurry, eenvoudig aan te brengen via gaten in de voeg. De jury: “Takkenkamp heeft koplopend ondernemerschap getoond waarbij een grote technische sprong gehaald is in de isolatiewaarde. Bovendien is er potentie is om het product circulair toe te passen.”

Prefab bouwelement van stro

Straw Blocks Systems viel in de categorie Circulariteit in de prijzen met het gelijknamige Straw Blocks. Stro heeft fantastische isolerende eigenschappen, zowel thermisch als akoestisch. De jury: “Zonder chemische toevoegingen is het één homogeen product. Het biedt mooie kansen voor een koppeling met de landbouwtransitie en aanvullende verdienmodellen voor boeren.”

Daglicht

Signify werd met NatureConnect bekroond met een award in de categorie Slim & Gezond. NatureConnect is een revolutionaire vorm van verlichting voor kantoren, ziekenhuizen en andere bedrijfsgebouwen, die de voordelen van daglicht weer naar binnen haalt. De jury: Het heeft echte en voelbare impact op de gebruikers en is gericht op de toekomstige zorgvraag. Impact!”

Bekijk hier alle genomineerden voor de Rabobank Innovation Challenge.