Automatisch dynamisch inregelen van vloerververwarming

Geplaatst op 10 april 2019 door Redactie

Met Viega Fonterra Smart Control introduceert Viega een volledig nieuwe manier om vloerverwarmingssystemen volledig automatisch in te regelen voor kamertemperaturen van 5 – 30 °C. Met deze ruimteregeling wordt volledig automatisch elke afzonderlijke verwarmingsgroep dynamisch ingeregeld én afgestemd op het gebruik.

Uitgaande van volledig geopende regelventielen meet een actormodule voor iedere afzonderlijke verwarmingsgroep voortdurend de retour-, aanvoer- en ruimte-temperatuur. De regeling werkt daardoor niet op basis van vast ingestelde inregelingen op de verdeler, die worden gecorrigeerd door een vaak veel te traag werkende ruimtethermostaat. Met vijf beschikbare meetwaarden regelt Fonterra Smart Control continu en automatisch de juiste ruimtetemperatuur.

Het resultaat voor de eindgebruiker is meer comfort én een besparing tot meer dan 20% op de energiekosten ofwel 100 euro per verdeler per jaar.

De kamerthermostaat is eenvoudig te bedienen. Daarnaast is een optionele WIFI module leverbaar. Een dag- en weekprogramma alsmede alle extra functies worden ingesteld en bediend door de gebruiker met smartphone, tablet of laptop in een browserachtige bedieningsstructuur. De nieuwe regeling van Viega leent zich zowel voor verwarming als koeling.
Fonterra Smart Control is ontworpen voor plug & play-installatie in nieuwbouw en renovatieprojecten.

Reageren

Vul de gegevens in en uw naam en reactie zullen op de website worden getoond. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Dero-Uitgevers gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens.
Bekijk het privacy statement