Nieuwe oplossing voor scholen voor vereiste CO2-meter volgens bouwbesluit

Geplaatst op 15 april 2021 door Redactie

Tot juni 2021 kan er gebruik gemaakt worden van de subsidie die door de overheid ter beschikking gesteld is ter verbetering van het binnenklimaat bij het primair onderwijs. Eén van de eisen is dat elk klaslokaal is voorzien van een nauwkeurige CO2-meter met 1 jaar data opslag. ATAL B.V. uit Purmerend biedt hiervoor een eenvoudig toe te passen, draadloze, oplossing; de AirZenZ Pro.

Een optimaal en gezond binnenklimaat begint met betrouwbare meetdata

Mensen brengen gemiddeld 90% van hun tijd in gebouwen door. Een gezond binnenklimaat is dus heel belangrijk, want dit heeft een positief effect op de arbeidsproductiviteit en zorgt voor minder gezondheidsklachten. Zeker nu blijkt dat tijdens deze Covid-19 periode, voor veel scholen het op orde krijgen van de ventilatie een groot probleem is. Het meten van het binnenklimaat is een onderdeel waar wel makkelijk mee gestart kan worden.*

Gebruiksvriendelijke dataloggers

De AirZenZ Pro is een gebruiksvriendelijke 'online' binnenklimaatmeter. De meter is batterijgevoed en uitgerust met CO2-sensor met automatische kalibratie functie. Zodra de batterijen zijn geplaatst versturen de sensoren de meetgegevens draadloos en volledig automatisch door via een landelijk dekkend LoRa netwerk dat door KPN wordt gefaciliteerd.

Eenvoudig en overal het binnenklimaat monitoren

Dankzij het 'OnlineSensor'-platform heeft de gebruiker overal toegang via laptop, tablet en/of smartphone. Mocht de maximum waarde worden overschreden, dan ontvangt de gebruiker tijdig een e-mail. De binnenklimaatmeter zelf is voorzien van een display en 3-kleuren LED, die bijtijds waarschuwen bij ventilatieproblemen.

Voor meer informatie of een demonstratie van de AirZenZ Pro kan men contact opnemen met de verkoopafdeling van ATAL, via 0299-630 610.

*bron: https://nos.nl/nieuwsuur/artikel/2375880-scholen-krijgen-ondanks-regeling-de-ventilatie-niet-op-orde.html