ATAG Verwarming op de VSK 2020

Geplaatst op 16 januari 2020 door Redactie

ATAG Verwarming presenteert zich op de VSK 2020 voor het eerst met 3 merken; ATAG, Elco en Ariston. Elk merk heeft zijn eigen specifieke productmarktcombinatie, waarbij echter de gezamenlijke focus ligt op het reduceren van de wereldwijde CO2-uitstoot.

Het thema van Atag: “Er zijn meerdere wegen zijn die leiden naar CO2 neutraal”, geldt voor alle 3 genoemde merken en wordt ingevuld met 4 duurzaamheidsstappen:

❶ Verwarmen met aardgas
❷ Verwarmen met zon
❸ Hybride verwarmen
❹ All Electric verwarmen

Ariston heeft als kernactiviteit energiezuinig produceren van warm tapwater. Vanaf 1 februari is de nieuwe lijn Ariston warmtepompboiler beschikbaar in Nederland. Deze biedt de mogelijkheid om veel warm tapwater op een energiezuinige manier te verkrijgen. Ideaal als duurzame vervanging van de traditionele geiser. Beschikbaar in 3 uitvoeringen Lydos, Nuos Evo en Nuos Plus, van wandhangend tot vloerstaand en met warm tapwater capaciteiten tot maximaal 345L.

Elco is aanbieder van verwarmingstoestellen voor utiliteit en industrie met specialistische kennis van hoge vermogens, veel tapwater en lage emissies. Gerealiseerd door de RVS warmtewisselaar techniek en ‘Low water’ technologie. Meer informatie is te vinden op www.nl.elco.net.

Op de VSK is als primeur de Thision- en Trigon L Plus te zien, een wandhangend- en vloerstaand hoog vermogen verwarmingstoestel met:

• een warmtewisselaar van hoogwaardig RVS,
• een lage NOx en CO-uitstoot en
• een economische voorsprong: Er zijn minder ketels in cascade nodig voor dezelfde output.

ATAG verandert van een grotendeels op aardgas gerichte onderneming naar een bedrijf met een breder portfolio gericht op verwarming.

Op de VSK is de P-Serie CV-ketels te zien, een projectketel met de techniek van de bekende i-Serie: RVS warmtewisselaar en rookgaskoeler (EC).

Met de Energion warmtepomp heeft ATAG een eigen warmtepomplijn, monoblock toestellen in zowel hybride als All-Electric uitvoering.

Op ‘Zon-gebied’ worden nieuwe RVS Energieopslagvaten getoond, die zowel als energie-opslagvat voor tapwater bij zonlichtsystemen dienen als ook een uitbreiding van een all-electric systeem kan zijn voor warm tapwater én LT-verwarming.

Met de genoemde productseries zijn alle gangbare “smaken’’ bij ATAG Verwarming beschikbaar. Hierbij staan de genoemde 4 duurzaamheidsstappen centraal. Van verwarmen met aardgas, met zon, hybride tot een All-Electric oplossing, alle mogelijkheden zijn bespreekbaar en leverbaar.