ATAG lanceert de revolutionaire Energion M Hybrid Light warmtepomp

Geplaatst op 05 juli 2024 door Redactie

Een toekomstbestendige warmtepomp zonder binnenunit, die altijd parallel werkt met elke CV-ketel, met een inbedrijfstelling van minder dan 15 minuten.

ATAG Energion M Hybrid Light rekent af met het probleem waarbij een hybride systeem bij temperaturen onder het vriespunt alleen in de CV-modus of alleen in warmtepompmodus werkt. Door de intelligente regeling in de Energion M Hybrid Light blijven de warmtepomp en CV-ketel ook samenwerken wanneer de temperatuur onder nul komt. Het resultaat? Een besparing op de gasrekening voor verwarmen die kan oplopen tot 80 procent.

Een warmtepomp die eenvoudig is aan te sluiten op een bestaande verwarmingsinstallatie. Zonder binnenunit en met R32 koudemiddel. Die slim samenwerkt met iedere CV-ketel en een forse besparing bij temperaturen onder het vriespunt oplevert. Die zelfs blijft draaien in warmtepompmodus tot min 20°C. Met twee jaar garantie. Dat is de ATAG Energion M Hybrid Light. Deze monobloc warmtepomp is beschikbaar in een 4kW uitvoering en leverbaar als pakket op één pallet met alle benodigdheden voor installatiegemak, duurzaamheid en betrouwbaarheid.

CV-ketel en warmtepomp blijven altijd parallel samenwerken

De ATAG Energion M Hybrid Light is niet alleen de meest veelzijdige en complete warmtepomp die op dit moment beschikbaar is, ook is het toestel dankzij de compacte én intelligente controlbox bij uitstek geschikt voor Nederlandse woningen met beperkte ruimte. Naast het compacte formaat bieden de verschillende aansluitmogelijkheden optimale flexibiliteit bij plaatsing van het toestel. De buitenunit weegt slechts 66 kilo en behoort hiermee tot de lichtste toestellen nu beschikbaar op de markt.

Compact, flexibel en intelligent

Naast de geweldige resultaten als het gaat om energiezuinig verwarmen en optimaal plaatsingsgemak onderscheidt de Energion M Hybrid Light zich ook omdat deze warmtepomp met elke CV-ketel te combineren is. Iedere cv-monteur mag de warmtepomp bovendien installeren omdat er geen F-gassen certificering nodig is. ATAG biedt optioneel een inbedrijstellingsservice aan als garantie voor een zorgeloze werking.

Maximale prestaties, maximaal ontzorgen

ATAG Energion M Hybrid Light onderscheidt zich bovendien door de indrukwekkende prestaties onder álle omstandigheden. Ook wanneer het 10 graden onder nul is levert de 4kW warmtepomp nog altijd zijn volle vermogen (A-10/W35) en dat zonder dat de CV-ketel hoeft bij te springen. Het bijzondere is dat de ATAG Energion M Hybrid Light 40 ook in gecombineerde modus werkt en niet zoals gebruikelijk alleen in warmtepomp- of in CV-modus. De COP van 5 bij A7/W35 zorgt voor een maximale gasbesparing tot 80 procent, een energielabel A+++ en een ISDE-subsidie van 2925 euro. Dit is inclusief een extra subsidie van 225 euro dankzij het energielabel A+++ en relatief lage energieverbruik.

Dat ATAG de installateur maximaal wil ontzorgen, blijkt uit het feit dat de warmtepomp op afstand volledig is in te regelen en uit te lezen met het ATAG ProZone portal en de meegeleverde ATAG One Zone kamerthermostaat. Wie nog een stap verder wil gaan, kiest voor ATAG ComfortConnect waarmee de eindgebruiker de zekerheid van permanente online monitoring krijgt. ATAG ComfortConnect is ontworpen om potentiële problemen te detecteren en op te lossen voordat het systeem ontregelt raakt. Dat betekent dat de eindgebruiker geen hinder ervaart en het de installateur minder tijd kost.