Aquatech lanceert Aquatech Innovation Forum met focus op digitale innovaties

Geplaatst op 18 december 2018 door Redactie

Een gloednieuw kennisevenement gericht op digitalisering van de internationale watermarkt zal volgend jaar november plaatsvinden tijdens de Amsterdam International Water Week in de RAI in Amsterdam. Het Aquatech Innovation Forum is speciaal bedoeld voor professionals in watertechnologie op zoek naar vernieuwing en inspiratie, daarbij draait het om technologische innovaties noodzakelijk om huidige en toekomstige uitdagingen het hoofd te bieden.

Mastering Water's Digital Transformation

Met als thema Mastering Water’s Digital Transformation brengt het Forum utilities, toeleveranciers en wetenschappers samen om praktijkervaringen met het doorvoeren van innovatieve oplossingen te bespreken.

Dynamische agenda

Het concept van het Forum is flexibel en interactief en gericht op het aanbieden van spraakmakende content. Bezoekers kunnen op basis van keynotes, workshops en interactie met sprekers eigen, actuele agendapunten inbrengen.

Verbinden van innovatie gedurende de week

Het Aquatech Innovation Forum is een eendaags evenement dat wordt georganiseerd voorafgaand aan de beurs Aquatech Amsterdam. Zo vormt het een verbinding tussen de innovaties op de beurs, de deelnemers in de Aquatech Innovation Award, en bezoekers op zoek naar technische vernieuwing.

Speciaal voor watertechnologie professionals

Het evenement is bedoeld voor watertechnologie professionals: van technisch directeuren bij utilities tot ingenieursbureaus, leidinggevenden bij technologieleveranciers en investeerders op zoek naar de volgende stap voor hun organisatie.

Content Board

Een mix van (innovatie) managers van utilities, adviseurs, onderzoekers en leveranciers van oplossingen vormen samen de Content Board. Deze vergaderde eind november in Amsterdam om de laatste trends en onderwerpen te bespreken en om een start te maken met de agenda voor het Forum.

The content board:
• Jan Gooijer, innovation manager, Vitens
• Mark Kaney, director of asset management, Black & Veatch
• Eva Martinez Diaz, head of smart services, Aqualia
• Paul O’Callaghan, CEO, Bluetech Research
• Prof Dragan Savic, chief information officer, KWR Watercycle Research Institute
• Matt Rolls, regional director, Municipal EMEA, Evoqua Water Technologies
• Miguel Angel Sanz, director of strategic development for treatment infrastructure division of SUEZ/President, International Desalination Association.
• Dr Benjamin Tam, managing director UK, Isle Utilities
• Dr Richard J Vestner, chief digital officer, DHI
• Yossi Yaacoby, Chief of Staff to the CEO, Mekorot
• Paolo Zacchi, advanced technology & innovation, Xylem
• Frank Zamora, director of technology & IT, Acciona Agua
• Annette Bos, director water, RAI Amsterdam
• Tom Freyberg, content director, Aquatech Global Events

Focus op de digitale horizon

De onderwerpen van het Forum richten zich op innovatie en praktische oplossingen voor bestaande en toekomstige uitdagingen, zoals cyber security en digitale weerbaarheid, smart cities en de rol van Water 4.0, alsmede het omzetten van Big Data in direct bruikbare gegevens.

Een drietraps innovatie raket

Volgens Bluefield Research besparen slimmere, geavanceerdere strategieën voor asset management utilities tegen 2027 bijna 42 miljard US dollars. Hieraan gelieerd is een verwachte verschuiving naar geavanceerdere oplossingen, data collectie en analyse als ook visualisering van de staat van het netwerk en netwerkactiviteiten.

Het Forum is het derde stukje van de Aquatech-puzzel en complementeert een drietrapsraket van evenementen op het gebied van innovatie: het Aquatech Innovation Forum, de Aquatech Innovation Award en de internationale vakbeurs met ruim 26.000 verwachte water professionals.

Het Forum sluit aan bij de ambitieuze Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen van de VN. Oplossingen, kennis en samenwerkingen worden hiertoe gevoed en gestimuleerd. Het evenement laat zien hoe praktische technologische verbetering bijdraagt aan het behalen van VN-doelstelling zes: schoon water en sanitaire voorzieningen voor iedereen in 2030.

Innovatie centraal

Annette Bos, Director Water van RAI Amsterdam en verantwoordelijk voor Aquatech Global Events: “We zijn er trots op dat we het Aquatech Innovation Forum kunnen toevoegen aan onze groeiende portfolio van evenementen over de hele wereld, waaronder Amsterdam, Mexico en China. Omdat we evenementen op drie continenten organiseren, weten we hoe belangrijk het is om kopstukken bij elkaar te brengen om internationale uitdagingen op het gebied van water gezamenlijk te tackelen. We hebben het Innovation Forum opgezet om de evenementen die al worden georganiseerd in die week met elkaar te verbinden. De bedoeling is om de technologische innovatie op de beursvloer om te zetten in een forum met praktische kennisuitwisseling op hoog niveau.”

Tom Freyberg, Content Director van Aquatech Global Events, voegt daaraan toe: “Digitalisering is een populair onderwerp, bijna een hype. Wij willen realistische casussen bespreken waarin nieuwe digitale oplossingen het verschil maken en een platform opzetten waar professionals openlijk ervaringen delen, netwerken en aantrekkelijke en spraakmakende content gepresenteerd krijgen.”

“Door een Content Board op te richten waarin inspirerende kopstukken samenkomen, creëren we een uitgebreid Innovation Forum-netwerk en in feite een evenement voor de sector door de sector.”

Het Aquatech Innovation Forum wordt gehouden op maandag 4 november 2019, de dag voordat Aquatech Amsterdam haar deuren opent.
www.aquatechtrade.com/innovation-forum

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Dero-Uitgevers gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens.
Bekijk het privacy statement