Aquatech Innovation Award winnaars bekend gemaakt

Geplaatst op 02 november 2021 door Redactie

Een autonome robot die waterbedrijven kan helpen bij het in kaart brengen van de infrastructuur van het waternetwerk en het detecteren van fouten in drinkwaterleidingen, is dit jaar uitgeroepen tot Overall Winner van de Aquatech Innovation Award. De ontwikkeling door Submerge is het resultaat van meerdere stakeholders, waaronder Vitens, Brabant Water en Evides.

De robot staat bekend als 'Autonomic Inspection Robot - Submerge' en kan helpen bij het detecteren van lekken, corrosie en zelfs worden gebruikt om leidingnetwerken in kaart te brengen om uiteindelijk een ‘digital twin’ te helpen creëren.
De Aquatech Innovation Awards erkennen innovatie en technologieën van wereldklasse die de potentie hebben om de wereldwijde watermarkt vooruit te helpen.

Uit meer dan 50 inzendingen werden in totaal 12 innovatieve technologieën genomineerd door een deskundige jury. Tijdens de openingsceremonie van Aquatech Amsterdam werden categoriewinnaars en de overall winnaar van de Aquatech Innovation Award 2021 bekendgemaakt.

Categoriewinnaars zijn:

• Wastewater Treatment: CLC for decentralised water provision - Nijhuis Saur Industries & Semilla Sanitation
• Transport and Process & Control: Live KEY - Hawle Service GmbH.
• Innovation - not yet to market: Autonomic Inspection Robot - Submerge
• Water Supply: BIO-310 UV LED Reactor - Typhon Treatment Systems Ltd.
• Green Chemicals for Water: Wasser 3.0 detect | remove | reuse - Wasser 3.0 gGmbH

"Een van de belangrijkste trends die we dit jaar zagen bij de Innovation Award-inzendingen was de beschikbaarheid en toepassing van slimme technologieën", aldus juryvoorzitter professor Cees Buisman, wetenschappelijk directeur van Wetsus, the European centre of excellence for sustainable water technology.
Buisman vult aan dat het hoge niveau en het aantal innovaties hoop bieden voor de watersector.

"De corona crisis duurt nu bijna twee jaar, desondanks hebben we meer dan 50 innovatieve inzendingen ontvangen", voegt Buisman toe. "Dit is een positief signaal van hoe innovatief de watersector blijft. Het is opvallend hoe betrokken zo veel mensen zijn bij het continue innoveren om wateruitdagingen op te lossen.”

Publieksprijs Aquatech Community Award gaat naar...

Voor het eerst in de geschiedenis van de Innovation Award is ook een publieksprijs uitgereikt. Naast de officiële jury stemden watertech professionals op hun eigen favoriete innovatie. De genomineerde met het hoogste aantal stemmen is Nijhuis Saur Industries & Semilla Sanitation voor 'CLC for decentralised water provision', zij zijn de winnaar van de Aquatech Innovation –
Community Award.

Editha Hoogenberg-Derksen, Director Aquatech Amsterdam, voegt toe: “Innovatie staat altijd centraal op Aquatech Amsterdam en onze Innovation Awards belichamen dit. We zijn zo trots op het aantal inzendingen dit jaar. Proficiat aan alle winnaars!”

Alle genomineerden zijn tijdens Aquatech Amsterdam te vinden in het InnovationLAB in hal 5.

Reageren

Vul de gegevens in en uw naam en reactie zullen op de website worden getoond. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Dero-Uitgevers gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens.
Bekijk het privacy statement