App voor smart home installateurs

Geplaatst op 29 augustus 2018 door Redactie

FIBARO heeft de FIBARO Installer App uitgebracht – de eerste app op de markt waarmee gecertificeerde installateurs op afstand het FIBARO Smart Home systeem kunnen monitoren en onderhouden. Met de komst van de Installer App maakt FIBARO een enorme stap voorwaarts om het FIBARO systeem eenvoudig en gebruiksvriendelijk te onderhouden. Een zeer handige applicatie waar zowel FIBARO installateurs als gebruikers profijt van zullen hebben.

De FIBARO Installer App is ontwikkeld om FIBARO installateurs en eindgebruikers te helpen. Met de app kunnen installateurs dit systeem op afstand monitoren, bewaken en onderhouden. Zonder een afspraak aan huis, kan de installateur service en onderhoud aan het FIBARO systeem uitvoeren.

De app is beschikbaar in drie talen (Pools, Engels en Duits) en kan installatie- en onderhoudsproblemen snel en effectief oplossen. FIBARO gebruikers hoeven niet meer speciaal thuis te blijven of van huis te vertrekken voor onderhoud aan hun FIBARO systeem. De Installer App maakt het mogelijk om storingen voor te zijn, zodra een bedreiging wordt gedetecteerd krijgt de installateur een melding.

Alleen gecertificeerde installateurs hebben toegang tot de Installer App. Met de applicatie kan een installateur op twee veilige manieren toegang krijgen tot een FIBARO systeem. De eerste toegangsoptie is om het systeem te bewaken, monitoren en basis onderhoud uit te voeren. Daarnaast biedt de applicatie beperkte “remote access” toegang tot het FIBARO systeem, de toegang is beperkt tot maximaal 24uur. De toegang tot de Home Center kan op elk moment door een gebruiker worden herroepen.

FIBARO zal blijven werken aan het verbeteren en toevoegen van nieuwe functies aan de app De FIBARO Installer app is momenteel beschikbaar in de Google Play Store en de iOS App Store.

Certificering FIBARO installateur

De officiële certificering als FIBARO installateur kan worden doorlopen via het certificeringsprogramma van FIBARO Benelux. Na het succesvol afronden van onder andere een training, die in 1 dag voltooid kan worden, ontvangt de installateur een persoonlijk certificaat en toegang tot de Installer app.

Installateurs die interesse hebben om gecertificeerd FIBARO installateur te worden kunnen zich registreren via de volgende website: www.fibarobenelux.com/partner-aanvraag/, of een e-mail sturen naar info@fibaro.nl.