ANNE en Het Rabo GroenHuis gericht op duurzaam bouwen en renoveren

Geplaatst op 13 maart 2017 door Redactie

Op het Jaarbeursterrein tussen Croeselaan en Kinepolis zijn aan het begin van 2017 twee nieuwe initiatieven van start gegaan, ANNE en Het Rabo GroenHuis, gericht op duurzaam bouwen en renoveren. De initiatieven slaan een brug tussen het aanbod van de bouw- en installatiesector om woningen duurzaam en energieneutraal te maken en bewoners die zich daar op willen oriƫnteren. Volgens het Klimaatakkoord van Parijs en de Nederlandse overheid moeten nieuwe woningen vanaf 2020 en alle bestaande woningen in 2050 energieneutraal zijn. De provincie Utrecht wil in 2020 50.000 bestaande woningen Nul-op-de-meter (NOM) maken.

ANNE, startpunt voor omwoners

In een bestaand gebouw op het Jaarbeursterrein heeft de Stichting NOM Experience Utrecht een nieuwe ontmoetingsplaats voor "omwoners" gevestigd. ANNE (Alle Nederlanders Naar Energieneutraal) gaat alle partijen verbinden die deze ambitie willen waarmaken. ANNE is een kenniscentrum, werk- en vergaderlocatie en demonstratiecentrum voor iedereen die werkt aan de energietransitie in de gebouwde omgeving. Bij ANNE werken verschillende aanbieders samen om alle bezoekers een comfortabel thuisgevoel te geven. De installaties en isolerende maatregelen zijn daadwerkelijk in gebruik zodat je echt kunt voelen, zien en ervaren wat het effect is. ANNE is dagelijk geopend van 9.00-16.00 uur.

Rabo GroenHuis

Jaarbeurs en Rabobank Utrecht hebben samen gezorgd voor de plaatsing van het Rabo GroenHuis op het terrein van Jaarbeurs. Rabobank gebruikt het als locatie om klanten te adviseren over verduurzaming van hun woning. Het GroenHuis is een modulair, geprefabriceerd en bio-based bouwconcept van Sustainer Homes en wekt zijn eigen energie op. De adviseurs van Rabobank Utrecht zijn van donderdag t/m zondag aanwezig in Het Rabo GroenHuis, kijk voor de tijden op www.rabobank.nl/utrecht. Sustainer Homes organiseert wekelijks open dagen, aanmelden kan via www.sustainerhomes.nl.

ANNE en het Rabo GroenHuis vullen elkaar aan. Consumenten die 'iets' met verduurzaming willen, kunnen bij ANNE inspiratie opdoen en in het Rabo GroenHuis direct informeren naar de mogelijkheden voor de financiering hiervan.

Jaarbeurs

Als vooraanstaand organisator van beurzen, congressen en online platforms op het gebied van bouw en installatie is Jaarbeurs in een unieke positie om de markt voor duurzaam bouwen in beweging te brengen. Diezelfde ambitie hebben wij als het gaat om de ontwikkeling van onze eigen accommodatie en het omliggende gebied, dat door de EU is geselecteerd als Smart Sustainable District. Jaarbeurs werkt hiervoor samen met partijen als Gemeente Utrecht, Economic Board Utrecht en Green Business Club Utrecht Centraal.

Reageren

Vul uw gegevens in en uw naam en reactie zullen worden getoond.
Dero-Uitgevers gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens.
Bekijk het privacy statement