Alklima/Mitsubishi Electric introduceert Wattz

Geplaatst op 12 april 2017 door Redactie

De innovatieve koers van Alklima/Mitsubishi Electric levert verrassende resultaten op. Naast grensverleggende technische innovatie in duurzaamheid, is er nu nadrukkelijk ook aandacht voor sociale innovatie in installatie- en onderhoudscomfort. Hoe kunnen we slimmer bouwen en voorkomen we installatiefouten.

Welkom bij Wattz

Speciaal voor de woningbouw – maar ook geschikt binnen de utiliteit – heeft Alklima/Mitsubishi Electric Wattz ontwikkeld. Een paraplulabel waaronder steeds meer producten met toegevoegde waarde in verduurzaming worden toegevoegd. Niet voor niets maakt de naam een mooie knipoog naar de all-electric wereld waarin Alklima/Mitsubishi Electric breed investeert. De ideale keuze voor woningcorporaties, vve’s en andere vastgoedbeheerders. Tijdens Building Holland 2017 stonden Wattz-up, Wattz-smart en Wattz-in centraal.

Wattz-Up

Wattz-up is een unieke gepatenteerde dakkap waarmee Alklima/Mitsubishi Electric nog meer efficiency voor de installateur realiseert. Dankzij een slim liftsysteem is een warmtepomp namelijk van binnenuit te monteren en te onderhouden, waarna hij (weer) terug naar zijn plaats wordt getild. Deze constructie bespaart aanzienlijk op de installatiekosten. Bovendien wordt de Wattz-up prefab geleverd compleet met wtw-aansluitingen, condensafvoer en koelleidingen. Dat verhoogt de installatiesnelheid aanzienlijk en zorgt tegelijk voor lagere faalkosten. De dakkap is bij elke dakhelling en zolderhoogte toe te passen.

Wattz-Smart

Wattz-smart is het remote monitoringsysteem dat het mogelijk maakt om energiestromen in woningen en kantoren efficiënt te managen. Deze smart energy solution is smart grid ready dankzij het kunnen uitsturen en ontvangen van energie. En vormt daarmee een grote stap in de richting van de smart city waar het balansen van energievraag en -aanbod bijdraagt aan de leefbaarheid en duurzaamheid van de woon- en werkomgeving. Het systeem is in drie varianten verkrijgbaar, te weten Wattz Energy Solutions basis (EVP-ready), Wattz Smart Energy Solutions (inclusief smart grid), en Wattz Smart Plus Energy solutions (inclusief remote).

Wattz-In

Wattz-In is de kant-en-klare, NOM-ready, verwarmings-, ventilatie- en tapwatermodule voor nieuwbouw en renovatie. De module integreert op een intelligente manier verschillende functies. Daarnaast is hij voorzien van een strak, rank ontwerp met een handige voetmaat van 60 x 60 cm; zo vindt hij altijd een onopvallende plek in bijkeuken, zolder of garage. De Wattz-In, is afhankelijk van de behoefte, samen te stellen als een ‘Lego’-bouwdoos. De module is ontstaan uit een unieke samenwerking tussen Alklima/Mitsubishi Electric (waterpomp), Zehnder (ventilatie-unit) en ABB (regeltechniek). Samengebracht tot één totaalproduct: turn-key sustainability, easy-installation. Inclusief leidingwerk en kanalen. Alle onderdelen zijn dus optimaal op elkaar afgestemd en als systeem uitgebreid getest op langdurige topperformance. De Wattz-In is exclusief verkrijgbaar bij Alklima/Mitsubishi Electric.