Alklima en de KNVB: samen verduurzamen

Geplaatst op 24 juni 2022 door Redactie

Samen aan de slag voor een betere wereld!

Een trotse Arjen de Jong, directeur Alklima Mitsubishi Electric en een niet minder trotse Marc Nipius, Partnership- & New Business Manager van de KNVB. Donderdag tijdens de ondertekening van een verregaande samenwerking op het gebied van verduurzamen. Mitsubishi Electric, één van ’s werelds toonaangevende namen op het gebied van productie van warmtepompen en airconditioners, verbindt zich voor minimaal twee seizoenen aan de KNVB Groene Club.

Veel voetbalverenigingen doen al het nodige, maar er kunnen nog heel wat slagen worden gemaakt. Zo is wel duidelijk. Arjen de Jong: "Er is echt een klik tussen ons en daarom gaan we proberen elkaar naar een hoger plan te tillen. Aan de slag, zou ik zeggen." Marc Nipius: "Alklima is een professionele partij die samen met ons een bijdrage zal leveren om de verenigingen van het gas af te helpen. Een belangrijke en hele goede zaak.
De Groene Club is door de KNVB opgericht om sportverenigingen te helpen met het verduurzamen op het gebied van energieverbruik. Daarin hebben we de laatste jaren enorme stappen gezet met onder meer de introductie van zonnepanelen, isolatie en LED-verlichting. We zijn enorm trots dat er al meer dan 1200 amateurclubs zich hebben aangesloten. Deze samenwerking met Mitsubishi Electric komt op een moment dat we aan de vooravond staan van nieuwe uitdagingen in verduurzaming. Met de stijgende energieprijzen lopen de kosten (+/- 15% van de totale kosten) voor de amateurclubs hard op. Met Mitsubishi Electric hebben we de mogelijkheid om amateurclubs en hun leden nog meer bewust te maken van de klimaatproblematiek en de positieve bijdrage die clubs kunnen leveren. We willen alle verenigingen die inmiddels zijn aangesloten bij de Groene Club activeren bij te dragen aan een gezonde planeet, onder andere door de installatie van een warmtepomp. De specifieke expertise van een partner als Mitsubishi Electric is voor ons onmisbaar in de uiteindelijke doelstelling om sportaccommodaties aardgasvrij te maken.”

De ondertekening van de overeenkomst vond plaats tijdens de Mid-zomer BBQ op de campus van de KNVB in Zeist. Na het officiële gedeelte genoten een paar honderd gasten van een drankje en een overheerlijke BBQ. Een sfeervolle bijeenkomst en om ook weer eens lekker bij te praten.

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Dero-Uitgevers gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens.
Bekijk het privacy statement